“Άστοχη και εκδικητική” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αναστολή λειτουργίας των 6 τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

3 Min Read

“Άστοχη και εκδικητική” χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την αναστολή έναρξης λειτουργίας (που ήταν προγραμματισμένη για το 2021) των 6 τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κατά την συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τους αντιπρυτάνεις του ιδρύματος στην Κοζάνη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στο κ. Θεοδουλίδη “δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μία χώρα με προοπτική εάν δεν επενδύσουμε στη γνώση, αν δεν επενδύσουμε στο μέλλον που είναι η νέα γενιά. Πιστεύω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες το περασμένο διάστημα,  βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι στην αναμόρφωση του χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης καθώς φύγαμε από τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχαν ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών. Προσπαθήσαμε σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και με όλες τις πλευρές των εμπλεκομένων και με τα επιστημονικά επιμελητήρια ένα πλαίσιο συναίνεσης και συνεννόησης ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Πιστεύω ότι σήμερα έχουν δημιουργηθεί μία σειρά από νέες σχολές και τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική εκπαιδευτική αξία και αυτό  μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον¨.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας όλα αυτά θα επιτευχθούν “στο βαθμό  πού είναι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει το στόχο,  ο οποίος δεν πρέπει να  είναι η μικροκομματική σκοπιμότητα, στο βαθμό που δεν θα γκρεμιζει ότι θετικό έχει κάνει προηγούμενη  κυβέρνηση αλλά ιδιαίτερα στον τομέα της παιδείας να δουλέψουμε όλοι με κοινό στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία μιας προοπτικής για το μέλλον των νέων ανθρώπων”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σε ένα νέο πανεπιστήμιο, που ανασυγκροτήθηκε όχι μόνο μέσα από τη συγχώνευση του πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και νέων τμημάτων και νέων σχολών.
Αν δεν κάνω λάθος από 4 σχολές έχει  πάει στις 7, από έξι τμήματα έχουμε πάει στα 28. Πιστεύω ότι η αναστολή έξι τμημάτων από το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την πρόσφατη απόφαση της υπουργό Παιδείας είναι μία άστοχη και εκδικητική απόφαση για το πανεπιστήμιο και θα πρέπει αυτή η απόφαση με την αποφασιστική συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας να αποσυρθεί, να προχωρήσει κανονικά ο σχεδιασμός για το καλό του πανεπιστημίου και το καλό του τόπου”.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα αναφέρθηκε και στην περίοδο που η σύζυγος του βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο σημειώνοντας πως ” έχει μία πολύ θετική εντύπωση για το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών όσο όμως και για το επίπεδο των φοιτητών”.

Ο Πρύτανης Θόδωρος Θεοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου και ως φανατικός του σπορ του δώρισε ένα βιβλίο του Τριαντάφυλλου Σιαπέρα με τίτλο “Το Σκάκι”.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση