Στην έγκριση της επιχορήγησης 42 θέσεων Επικουρικών Γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το ποσό των 500 € μηνιαίως για τριετή θητεία, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Γιαννακίδης έκανε λόγο «για μια μεγάλη πολιτική απόφαση», προσθέτοντας πως μια αντίστοιχη προσπάθεια με ενίσχυση 200 ευρώ τη περσινή χρονιά δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ με τα 500 ευρώ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη είναι ήδη εμφανή καθώς από το Φεβρουάριο ήρθαν 21 επικουρικοί από τους συνολικά 31, που υπάρχουν, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως αν λειτουργήσει ο σχεδιασμός, θα υπάρχει στελέχωση με γιατρούς όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.

Την αντίθεση τους στην επιχορήγηση εξέφρασαν από την αντιπολίτευση ο Γιώργος Δακής και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου σημειώνοντας πως καλύπτονται από τον τοπικό πόρο δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page