Το θέμα της εγγραφής της δημόσιας περιουσίας στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

2 Min Read

Το θέμα της εγγραφής της δημόσιας περιουσίας στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, μεταξύ των οποίων περιλαμ-
βάνονται δημόσια κτίρια κοινής ωφέλειας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε εκτάκτως στο περιφερειακό συμβούλιο, με δέσμευση να οριστεί άμεσα ειδική συνεδρίαση για το θέμα.

Να υπάρξει εξαίρεση των κτιρίων αυτών και να μεταβιβαστούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής. Ο κ. Δακής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα και περιέγραψε ως συνενόχους τους κυβερνητικούς βουλευτές που πήραν μέρος στην λήψη αυτής της απόφασης. «Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν» τόνισε ο κ. Δακής, καλώντας να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση, πολιτική, υπηρεσιακή και νομική παρέμβαση, ώστε να διασφαλιστούν τα αυτονόητα, «προκειμένου να μην γίνουμε κατώτεροι των περιστάσεων, συνεργώντας στο ξεπούλημα του τόπου και της χώρας μας».

«Είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα, καθώς έχουν περάσει όλα αυτά στο υπερ-ταμείο» δήλωσε από την πλευρά της η κ.Ζεμπιλιάδου.

Η απάντηση της περιφερειακής αρχής ήρθε δια στόματος Θ. Καρυπίδη, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι σε συ-
νάντηση που είχε με τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση διαβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει θέμα, καθώς ναι μεν εγγράφεται όλη η περιουσία στην ΕΤΑΔ, αλλά στη συνέχεια θα εξαιρεθούν όσα κτίρια έχουν δημοσιονομική ωφέλεια και εξυπηρετούν κοινωνικούς στόχους.
Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντάς ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα έχει κανονιστεί συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας. Της σημασίας του ΚΕΠΕ υπεραμύνθηκε ο πρόεδρός του Παύλος Τσότσος.

Μοιραστείτε την είδηση