Καμία ενημέρωση και κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξε το Δασαρχείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι κάμπιες στο Χρώμιο καταγγέλλει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρωμίου Ευάγγελος Γαμβρέλας. Το φαινόμενο έχει πλέον υποχωρήσει, αφού οι κάμπιες έγιναν πεταλούδες.

“Δεν εμφανίστηκαν καν, δεν μας έδωσαν καμία σημασία” λέει ο κ. Γαμβρέλας, συνεχίζοντας ότι “το φαινόμενο βρίσκεται στην ολοκλήρωση του κύκλου του. Οι κάμπιες γίνονται πεταλούδες “.

Οι επαφές του προέδρου του Χρωμίου με ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη και με εντομολόγο κατέληξαν στο ότι δεν μπορεί το φαινόμενο να καταπολεμηθεί στην παρούσα φάση, αλλά για τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα απο 20 χιλιάδες στρέμματα με πουρνάρια και δρύες καταστράφηκαν με τους κτηνοτρόφος να προσανατολίζονται να ζητήσουν αποζημιώσεις για τη μείωση της παραγωγής απο τα κοπάδια τους.

Το φαινόμενο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έξαρση σε περιοχές του δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page