Της Αργυρώς Ξανθοπούλου

Χωρίς αγώνες στις κατηγορίες Α’, Β’ και Γ’ τοπικό θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο στην ΠΕ Κοζάνης, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από το βράδυ της Τετάρτης. Την παραπάνω απόφαση έλαβε η ΕΠΣ Κοζάνης και αξιολογώντας την κατάσταση και η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΔΥΜ) αποφάσισε την μη συμμετοχή ομάδων της ΠΕ Κοζάνης στους αγώνες μπάσκετ που θα γίνουν στις ΠΕ Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

«Ορθά αναβάλλεται η αθλητική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου εφόσον τίθεται θέμα δημόσιας υγείας» τόνισε μιλώντας στον «Χ» ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Νίκος Σάββας. Ο κ. Σάββας πρόσθεσε πως η Ένωση είναι υποχρεωμένη να προστατέψει αθλητές και φιλάθλους γι’ αυτό και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την ΕΠΟ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για οδηγίες και μέτρα που ισχύουν και για τις προπονήσεις των ομάδων.

 

Νίκος Σάββας πρόεδρος Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λάζαρος Σαββίδης ανέφερε πως οι αγώνες θα γίνουν κανονικά στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας εκτός Κοζάνης, χωρίς την συμμετοχή των ομάδων της. «Επειδή λοιπόν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ΠΕ Κοζάνης όλες οι ομάδες της δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά στις προπονήσεις αρμόδιοι για τη διεξαγωγή τους είναι αποκλειστικά οι υπεύθυνοι των ομάδων και οι διαχειριστές τον γηπέδων» επεσήμανε ο κ. Σαββίδης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οι προπονήσεις μπορούν να γίνονται είτε ατομικά είτε σε γκρουπ έως εννιά άτομα. Επίσης αναφέρει ενδεικτικά πως ένα τέτοιο γκρουπ μπορεί να αθλείται σε χώρο περίπου 150 τ.μ.

Λάζαρος Σαββίδης πρόεδρος Ένωσης Καλαθοσφαιρικων Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας

 

Τι ισχύει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κοζάνης

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ήδη προχωρήσει σε διευκρινίσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχές που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα, ορίζοντας τον αριθμό συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες σε πενήντα. Ειδικά μέτρα και προσαρμογές αποφάσισε και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίος του Δήμου Κοζάνης.

«Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες για την περιοχή μας. Από το βράδυ της Τετάρτης έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου μειώνουμε κατά 50 % την πληρότητα στις εγκαταστάσεις μας. Στο κλειστό κολυμβητήριο στο «Λιάπειο» ο μέγιστος αριθμός ατόμων που εισέρχονται είναι 21 άτομα. Επιπλέον αντί για ένα άτομο ανά 20 τ.μ ισχύει η αναλογία ένα άτομο ανά 40 τ.μ. στα κλειστά γυμναστήρια. Τέλος στο στρατιωτικό γήπεδο τα 150 άτομα ταυτόχρονα στην περίμετρο μειώνονται σε 75» είπε στον «Χ» ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας.

Να σημειωθεί η χρήση της μάσκας στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική, με εξαίρεση τους αθλητές και προπονητές κατά την ώρα της άσκησης.

 

Ζήσης Μάρας πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης