Έχουν την πλάκα τους τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων, γιατί την ώρα που ο κόσμος καίγεται και χιλιάδες συνάδελφοί τους δουλεύουν σε εξευτελιστικές συνθήκες, εκείνοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν νέες εντάσεις, διαγράφοντας μέλη επειδή εξέφρασαν την άποψή τους.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στο ντέρμπυ δημοσιογράφοι-κάλυψη δημοψηφίσματος, το σκορ έκλεισε σε βάρος των πρώτων. Ανακρίβειες, τρομολαγνεία και πλήρης απουσία αντικειμενικότητας χαρακτήρισαν το στόρι. ΟΚ ως εδώ. Η κοινή γνώμη είδε τη στάση αυτή την κατέγραψε και την αξιολόγησε.

Τώρα το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ έρχεται να επιβάλλει ποινές σε κάποιους από αυτούς επειδή διατύπωσαν την άποψή τους. Την ώρα που δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο έως τώρα και την ώρα που η κορωνίδα της δημοσιογραφίας είναι η ελεύθερη διατύπωση άποψης.

Την ίδια ώρα κάπου αλλού δημοσιογράφοι συνεχίζουν να λειτουργούν ως ερευνητές, αποκαλύπτοντας τα περιβόητα πια Panama papers και δίνοντας στην έννοια της δημοσιογραφίας μια άλλη διάσταση. Εμείς συνεχίζουμε να βράζουμε στο ζουμί μας και να χαρακτηρίζουμε «αποκλειστικό» τη φωτογραφία που έβγαλε ένας πολίτης από ένα δυστύχημα και βγάλαμε πρώτοι στο site μας ή την κάθε ανόητη και άκομψη διαρροή πληροφορίας.

Κι ύστερα θα έρθουμε να κλαφτούμε για το γιατί δεν πάνε καλά τα πράγματα και έχει χάσει το κύρος της η δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Ιωάννα Κωσταρέλλα

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page