Με ανταλλαγή επιστολών συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου Κοζάνης. Συγκεκριμένα στην επιστολή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας  καταλογίζονται ευθύνες και γίνονται καταγγελίες, στις οποίες η Αποκεντρωμένη απαντά ότι το δημοτικό κυνοκομείο Κοζάνης είναι ένας θεσμός που ευαισθητοποιεί όχι μόνο τις φιλοζωϊκές, αλλά το σύνολο της κοινωνίας και βρίσκει θεσμική υποστήριξη ως μια αξιόλογη προσπάθεια για καλύτερη οργανωτική και λειτουργική αντιμετώπιση του προβλήματος περισυλλογής και διαβίωσης αδέσποτων ζώων.
«Άποψή μας είναι ότι θα ήταν προτιμότερο να παρεμβαίνετε προληπτικά όπου εντοπίζεται το πρόβλημα και με καλοπροαίρετη επικοινωνία να καταθέτετε εμπειρίες, τις προτάσεις και την επιστημονική προσέγγιση, ώστε να συμβάλλετε στην εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της νέας δομής» λέει το έγγραφο της Αποκεντρωμένης.
Στην επιστολή-απάντηση η Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία απάντησε «διαβάσαμε τις απόψεις σας επί των καταγγελιών μας για το κυνοκομείο Κοζάνης και βεβαίως ουδόλως εκπλαγήκαμε  γι’ αυτές. Θα σας  απαντήσουμε δε με δύο στίχους των Εθνικών μας Ποιητών. ‘Πάντα ανοιχτά πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου « & « Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία «. Δυστυχώς για την κοινωνία μας κανένας στίχος δεν σας ακουμπά. Όταν οι αριθμοί, τα ψεύδη, οι ασκήσεις επί χάρτου  και η αποστεωμένη ουσίας και διεκπεραιωτική έρευνα ενός προβλήματος  ευημερούν, τότε κάτι δεν πάει καλά με σας και όχι με μας. Αλίμονο δυστυχώς στα ζώα. Στο δε ευφυολόγημά σας περί »αδέσποτων καταγγελιών» απαντούμε και κλείνουμε γιατί καμία συζήτηση μαζί σας δεν πρόκειται να είναι εποικοδομητική «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page