Εκδήλωση με θέμα «Η μεγάλη απεργία του 1988. Η ναυμαχία της Σφηκιάς – Συμπεράσματα από τους εργατικούς αγώνες στη ΔΕΗ» διοργάνωσε την Πέμπτη η Τομεακή Επιτροπή ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο «Μνήμες Λιγνίτη» στην Πτολεμαΐδα.
Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ο Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος εκ μέρους της ΤΕ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, περιέγραψε τα γεγονότα της εποχής, αλλά και την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, τότε και τώρα.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας. Ο Μ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα στην περιοχή. Περιέγραψε την πρόταση του ΚΚΕ για τον τομέα της Ενέργειας στα πλαίσιο της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.
Μετά την ομιλία έγιναν παρεμβάσεις από εργάτες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της εποχής, δίνοντας την προσωπική τους εμπειρία. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό εργατικό τραγούδι.
Στο χώρο υπήρχε έκθεση με δημοσιεύματα της εποχής, φωτογραφίες και αφίσες από τις κινητοποιήσεις.
Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page