Ανακούφιση έφερε στους υποψήφιους οδηγούς η απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για έκτακτες εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, χωρίς να έχει λήξει η απεργία των εξεταστών. Τα χαμόγελα ήρθαν, καθώς οι εξεταστές της διεύθυνσης μεταφορών και επικοινωνιών της Περιφέρειας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυτή τη φορά την απόφαση σε αντίθεση με την προηγούμενη απόφαση που δεν εφαρμόστηκε.

“Στο πλαίσιο της ανάγκης εκτόνωσης του προβλήματος που έχει κοινωνικό αντίκτυπο και κάτω απο τις συνθήκες των διεκδικήσεων μας σε σχέση με το ξεκαθάρισμα του τοπίου απο το υπουργείο, ο Περιφερειάρχης προχώρησε στην απόφαση διενέργειας εξετάσεων για τρεις μέρες” λέει ο Αλεξανδρος Κανδυλιώτης, διευθυντής μεταφορών και επικοινωνιών ΠΕ Κοζάνης.

Της απόφασης αυτής προηγήθηκε σύσκεψη μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των σχολών οδηγών, με τις σχολές να δηλώνουν οτι έχουν φτάσει στο αμήν καθώς δεν έχουν πλέον καθόλου έσοδα. Μετά τις πιέσεις αυτες οι εξεταστές δέχτηκαν να διενεργήσουν έκτακτες εξετάσεις για διπλώματα μηχανών, αυτοκινήτων και φορτηγών, εντός του ωραρίου τους. Παράλληλα διαμηνύουν πως η απεργία τους δεν τελείωσε και το τριήμερο αυτό είναι εξαίρεση για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

“Εμείς πάντα δείχναμε το χαρακτήρα και λειτουργούσαμε με αίσθημα ευθύνης. Πρέπει, όμως, να λυθεί μόνιμα ένα πρόβλημα. Το καθεστώς του εξεταστικού έργου είναι κάτι διαφορετικό απο αυτό που θεωρεί ο κόσμος. Είναι ένα επιπλέον έργο και οι εξεταστές είναι ταυτόχρονα και υπάλληλοι με φόρτο εργασίας” τονίζει ο κ. Κανδυλιώτης.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση της Περιφέρειας οι διευθύνσεις μεταφορών και επικοινωνιών τις μέρες των έκτακτων εξετάσεων θα υπολειτουργούν σε ότι αφορά στα άλλα ζητήματα αρμοδιότητάς τους.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page