Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα προγράμματα μουσικής του Baby Artist για παιδιά από 4 μηνών ως 4 χρόνων, που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έγινε το πρωί της Κυριακής.

Παρόντες οι ιδρυτές του προγράμματος Λήδα Στάμου και Χρήστος Γερμένογλου, τους οποίους παρουσίασε ο Γιώργος Τζούκας και οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής για βρέφη και νήπια από 4 μηνών ως 4 χρόνων. Το Baby Artist ήταν το πρώτο πρόγραμμα μουσικής για βρέφη στην Ελλάδα.

Φέτος, το Πρόγραμμα διανύει την 16η χρονιά λειτουργίας του, ενώ οι ιδρυτές του Προγράμματος (Λήδα Στάμου & Χρήστος Γερμένογλου) έχουν επίσης επί πενταετίας διδάξει το Πρόγραμμα και στις Η.Π.Α.

“Στόχος είναι να αγγίξουμε τα παιδιά σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία” δήλωσε η κ. Στάμου. Το Baby Artist στηρίζει τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του σε ερευνητικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία, αν ένα παιδί καθοδηγηθεί σωστά και από πολύ νωρίς με βάση τα μουσικά ερεθίσματα, μπορεί να αποκτήσει τη μουσική γλώσσα ως ‘μητρική’, να την κατανοεί και να επικοινωνεί φυσικά μέσω αυτής, όπως κάνει και με την γλώσσα. Η έγκαιρη εισαγωγή ενός παιδιού σε μουσικό περιβάλλον αξιοποιεί την ‘κρίσιμη περίοδο’ (παράθυρο ευκαιρίας) για τη μουσική ανάπτυξη, που οι έρευνες μας έχουν δείξει ότι αφορά κυρίως στις ηλικίες 0-3 και 3-5 χρόνων.

Το Πρόγραμμα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του μουσικού δυναμικού των παιδιών ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής. Το Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων υλοποιείται με τη μορφή ομαδικών μαθημάτων για παιδιά και τους γονείς τους μέσα σε ένα περιβάλλον χαράς και συναισθηματικής ασφάλειας.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page