Την μουσική εκδήλωση με  τίτλο «ταξίδι στο παραμύθι», παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Β Γυμνασίου  του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας το μεσημέρι  της Παρασκευής στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση είχε και ως στόχο να παρουσιάσει τη δουλειά που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο και να προσελκύσει μαθητές, που φέτος ολοκληρώνουν την 6η Δημοτικού.

 ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας καλεί τους κηδεμόνες των μαθητών που αποφοιτούν από τη Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, να καταθέσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις επιλογής. Αιτήσεις διατίθενται και κατατίθενται στο Σχολείο, το διάστημα από τις 10-31 Μαΐου 2016, τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-12:00.

Οι εξετάσεις επιλογής θα γίνουν στις 16 Ιουνίου 2016 σύμφωνα με την εγκύκλιο 73755/9-05-2016. Ο αριθμός των εισακτέων θα οριστεί από την Καλλιτεχνική Επιτροπή τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 θα διεξαχθεί στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας η προσομοίωση των εξετάσεων, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τα υπό εξέταση θέματα και να αποβάλουν το άγχος της εξέτασης. Οι κηδεμόνες μπορούν να πάρουν άδεια τις τελευταίες ώρες της Παρασκευής από τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, για να παρακολουθήσουν οι υποψήφιοι τη διαδικασία προσομοίωσης.

Στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Πτολ/δας: http://gym-mous-ptolem.koz.sch.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τηνεγκύκλιο εισαγωγής, να κατεβάσουν υπόδειγμα αίτησης και να ενημερωθούν για το είδος των θεμάτων στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι για την Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν πληροφορίες για το Μουσικό Σχολείο (κτηριακή υποδομή, αναλυτικά προγράμματα, ωράριο λειτουργίας, ζητήματα μεταφοράς και σίτισης των μαθητών κτλ). Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο στα τηλέφωνα: 24630-81775, 24630-55673.