Ο Δήμος Βοΐου, η Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας και οι Αντιστασιακές οργανώσεις τίμησαν και φέτος, με επισημότητα, την 73η επέτειο των μαχών Βίγλας και Φαρδυκάμπου, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στον ομώνυμο χώρο της μάχης.

Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση  στο μνημείο του Φαρδύκαμπου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου, Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Μίμη  Δημητριάδη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακό Σύμβουλο Κυριάκο Ιωαννίδη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιο Δίκο, από την 9η Ταξιαρχία Πεζικού Κοζάνης ο Ανθυπασπιστής Πυροβολικού Σταμάτης Γεώργιος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης ο υποπυραγός Παύλος Τάκος, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, και τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, στεφάνι κατατέθηκε για την Εθνική Αντίσταση Σιάτιστας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Βοΐου και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης το στεφάνι κατέθεσε ο Μάνιος Παναγιώτης, και από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».

Στη συνέχεια, έγινε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Π.Ο.Α.Ε.Α. Δυτικής Μακεδονίας   Τσιάτα Νικόλαο και η κεντρική ομιλία από τον Δημοτικό Σύμβουλο Βοΐου και εκπαιδευτικό Χρήστο Δόρδα.

Η τελετή έληξε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων και τον Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Βοΐου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, πρώην Δήμαρχοι Σιάτιστας, αντιπροσωπείες μαθητών σχολείων της Σιάτιστας, εκπαιδευτικοί και αρκετός κόσμος από τη Σιάτιστα και τη γύρω περιοχή.

DSC_3130 DSC_3166 DSC_3179 DSC_3181 DSC_3187 DSC_3191 DSC_3193 DSC_3196 DSC_3197 DSC_3199 DSC_3203 DSC_3205 DSC_3207 DSC_3208 DSC_3232 DSC_3244 DSC_3253 DSC_3259

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page