Την εξής επιστολή απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας στον πρόεδρο και δ.σ. της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών των εργολάβων:

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως ήδη  σας έχουμε επισημάνει (με έγγραφό μας στις 29 Ιανουαρίου με Αριθ. Πρωτ.: 1595)  στην περιοχή μας τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με την καθυστέρηση πληρωμών των εργολάβων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ΔΕΗ.

Καθώς η ΔΕΗ αδυνατεί να καταβάλει εγκαίρως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στις εταιρίες που έχουν αναλάβει εργολαβίες στην επιχείρηση, δημιουργείται ένα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων που έχει άμεσο αντίκτυπο στους εργαζόμενους.

Καθυστερείται  σημαντικά  η καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις καθώς οι εταιρείες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το Εργατικό Κέντρο δέχεται καθημερινά πλήθος διαμαρτυριών καθώς σήμερα τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διαθεσιμότητα, υποχρεωτική άδεια και απόλυση. Κάθε ημέρα που περνάει το νούμερο αυτό αυξάνεται, και  οι επιπτώσεις του για την τοπική κοινωνία είναι εμφανείς.

Η περιοχή μας πλήττεται από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας και για εμάς κάθε μία θέση εργασίας που χάνεται είναι πλήγμα.

Σας παρακαλούμε να εξετάσετε με προσοχή το θέμα και να βρεθεί άμεσα μία λύση προς όφελος όλων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε για τις ενέργειές σας.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page