Αρκετά ενδιαφέροντα θέματα απασχόλησαν  το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, το βράδυ της Δευτέρας στην Αιανη, στην κατάμεση αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η και η σύσταση επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού λογοτύπου του Δήμου Κοζάνης. Η επιτροπή θα συντάξει πρόσκληση εκδήλωσης και στη συνέχεια θα επιλέξει το λογότυπο αυτό, το οποίο θα εγκριθεί στη συνέχεια και από το Δημοτικό συμβούλιο.
Η επιτροπή θα  αποτελείται από 6 μέλη: Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Στέργιος Δελιαλής, διακεκριμένος γραφίστας και ιδρυτής του μουσείου Design της Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από την Κοζάνη.  Άλλα μέλη της επιτροπής θα είναι ο Κώστας Καλογήρου, γραφίστας (ύστερα από πρόταση του κ. Δελιαλή), ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος, ένας εκπρόσωπος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (ένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης και ένας της αντιπολίτευσης).

Επίσης εγκρίθηκε η συνεργασία του Δήμου Κοζάνης – ΟΑΠΝ με το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με στόχο την καταγραφή, προβολή και προώθηση του λαϊκού πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης (Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά).
Πιο συγκεκριμένα, η καταγραφή μπορεί να περιλαμβάνει  την επιστημονική επιμέλεια για τη δημιουργία φακέλων τεκμηρίωσης για την προβολή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (UNESCO) με εθιμικά λαϊκά δρώμενα όπως «οι Λαζαρίνες του Τσιαρτσιαμπά» «οι Φανοί της Κοζάνης», «η Κροκοκαλλιέργεια» κ.α .
Εγκρίθηκε ακόμη ο Κανονισμός του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κοζάνης.
Τέλος εγκρίθηκε η πρόταση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης για την ίδρυση λυκειακών τάξεων- Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στο ΕΕΓ  Κοζάνης και η έναρξη της λειτουργίας τους από το σχολικό έτος 2016-2017.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page