Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της περιοχής να αναστρέψει τις αρνητικές συνέπειες που φέρνει μαζί της η μείωση της ζήτησης ρεύματος και άρα η μείωση της εξόρυξη λιγνίτη.

Το βράδυ της Τετάρτης το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων Βελβεντού προχώρησε στη συγκρότηση διευρυμένης Επιτροπής Αγώνα για τη διεκδίκηση της ομαλής επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων της ΛΑΡΚΟ και της Μ.Ε.ΤΕ. (διασφάλιση των θέσεων εργασίας), που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Σερβίων και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, ενώ το πρωί της Πέμπτης η επιτροπή συνεδρίασε προκειμένου να αποφασιστεί η τακτική που θα ακολουθήσει και με το υπουργείο.

Η περιοχή των Σερβίων βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες σε μεγάλη αναστάτωση λόγω του περιορισμού των εργασιών της ΜΕΤΕ στο ορυχείο εξόρυξης λιγνίτη στο Προσήλιο που δίνει λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης.

“Τα δύο ορυχεία είναι οι οικονομικοί πνεύμονες των Σερβίων» λένε οι τοπικοί παράγοντες καθώς η δραστηριότητα εξαρτάται άμεσα απο τη ΔΕΗ, κι αν δε γίνει νέα σύμβαση και συνεχιστεί η μειωμένη ζήτηση, τότε το ορυχείο Προσηλίου κινδυνεύει να κλείσει.

Η μειωμένη παραγωγή βέβαια ήδη έχει αρχίσει να έχει επιπτώσεις και εντός της ΔΕΗ, σε σχέση με τη λειτουργία σταθμών και ορυχείων.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page