Με αφορμή ψήφισμα – διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για τη συρρίκνωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας των ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης κατέθεσε σχετική αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μέσω της εύρυθμης λειτουργίας και ορθολογικής ανάπτυξης των ορυχείων.

Παρακάτω ακολουθεί το περιεχόμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς τον Υπουργό: Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. Πάνο Σκουρλέτη

 

Θέμα: Ψήφισμα του Δ.Σ. Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για την αναπτυξιακή πορεία και προοπτική του τόπου

Κατατίθεται ψήφισμα – διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για την περισσότερο από 60% συρρίκνωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας των ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή που επιδρά άμεσα στην οικονομική ζωή του τόπου και στις θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Δεδομένου ότι τα δύο ορυχεία αποτελούν το βασικότερο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή η εύρυθμη λειτουργία και η ορθολογική ανάπτυξη αυτών είναι αναγκαία.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page