Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν από τις 9 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη PyeongChang της Νότιας Κορέας πέρασε την Πέμπτη από την Κοζάνη, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και του αθλητικού ιδεώδους. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία για να δει από κοντά τη φλόγα και τους αθλητές που τη μεταφέρουν και να νιώσει τη συγκίνηση της στιγμής.
Το βωμό στην κεντρική πλατεία άναψε ο αθλητής της Μακεδονικής Δύναμης Στέλιος Μεχτερίδης, Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Ανδρών του 2012.
Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία ξεκίνησε δύο ημέρες πριν από την Αρχαία Ολυμπία και θα ταξιδέψει μέχρι την PyeongChang της Νότιας Κορέας, ενώ σταθμός της ήταν και η Κοζάνη, όπου στην κεντρική πλατεία έγινε η τελετή υποδοχής της φλόγας, η οποία έφτασε στο κέντρο από την οδό Παύλου Μελά. Το άναμμα του βωμού ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Νότιας Κορέας, καθώς και ο Ολυμπιακός Ύμνος.
Στις σύντομες τοποθετήσεις τους τα μέλη της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων και οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στη «φλόγα που ενώνει», ενώ εκ μέρους του δήμου Κοζάνης τη φλόγα καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλαής.
Επόμενος σταθμός της λαμπαδηδρομίας ήταν η Καστοριά.