Αλήθεια, πως ξεκινά μια ιστορία; Ποια γεγονότα ορίζουν την καθοριστική εκείνη στιγμή που σηματοδοτεί την έναρξη; Αν βλέπατε το μεσημέρι του Σαββάτου κόσμο να κάθεται στα σκαλάκια πέριξ της αίθουσας τέχνης και να απαγγέλει κομμάτια Σέξπιρ, Ουίλιαμς, Μποστ και αρχαίων τραγικών, τι θα σκεφτόσασταν;

Η ιστορία του σεμιναρίου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τίτλο “Η αρχή μιας ιστορίας” γράφτηκε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, επάνω στη σκηνή της αίθουσας τέχνης, με πρωταγωνιστές τους περίπου 30 συμμετέχοντες και σκηνοθέτες-εμψυχωτές τους Έλενη Δημοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, Στέλιο Χατζηαδαμίδη, σκηνοθέτη και Τάσο Παπαδόπουλο, χορογράφο.

Μέσα απο απόπειρες μικρών ιστοριών, αφηγήσεις με κίνηση και λόγο και ατέλειωτο περπάτημα επάνω στη σκηνή, οι συμμετέχοντες έκαναν το πρώτο βήμα για το θαυμαστό κόσμο της τέχνης του θεάτρου.

Ιδιαίτερα οι λιγότερο μυημένοι στο χώρο που μοιράστηκαν με επαγγελματίες και ερασιτέχνες μερικά απο τα μυστικά της θεατρικής γραφής, της δραματουργικής ανάλυσης και της κίνησης, έφυγαν ενθουσιασμένοι και με μεγάλη επιθυμία για ακόμη περισσότερα. Αρκεί να σημειωθεί ότι το κατ’ αρχήν 8ωρο σεμινάριο έγινε 9ωρο και θα μπορούσε να γίνει και 10ωρο, χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς για το ρολόι του.

Η Ελένη Δημοπούλου, με μεγάλη προσήλωση στο στόχο της που είναι το θέατρο για όλους, επιδιώκει μέσα απο τα θεατρικά σεμινάρια με καταξιωμένους του χώρου, αλλά και δράσεις, όπως η παρακολούθηση επιλεγμένων παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου με εξασφάλιση έκπτωσης στο εισιτήριο, να δημιουργήσει μια κρίσιμη μάζα που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά μέσα στην πόλη.

Οι σπόροι της αρχής έχουν ήδη μπει, θα ακολουθήσει και η συνέχεια με περισσότερα σεμινάρια και θέατρο για όλους.

τ. ΔΗΠΕΘΕ: 2461 024062

Ιωάννα Κωσταρέλλα

 

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page