Η διαχρονική ανάγκη των επιχειρησιακών σχεδίων

1 Min Read

Η διαχείριση κρίσεων είναι μια ανάγκη τόσο διαχρονική, όσο και υπερκομματική. Πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση και τα σχέδια της να εφαρμόζονται και να «τεστάρονται» ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όχι μόνο υπό τον φόβο κάποιας επερχόμενης κρίσης, αλλά κυρίως όταν ο ουρανός είναι ανέφελος.

Την ανάγκη για ολοκληρωμένα σχέδια διαχείρισης κρίσεων δυστυχώς την θυμόμαστε όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Η διαχείριση κρίσεων είναι, όμως, κυρίως πρόληψη για να αντιμετωπίσουμε αυτό που θα έρθει και λιγότερο διαχείριση των δυσάρεστων φαινομένων που θα προκύψουν από ένα γεγονός.

Για τις κρίσεις δεν αναρωτιόμαστε αν θα έρθουν, αλλά πότε θα έρθουν, θεωρώντας, βέβαιο, ότι δύσκολα δεν θα χτυπήσουν την δική μας πόρτα. Αν περιμένουμε, όμως, να την χτυπήσουν, τότε σίγουρα θα είναι αργά.

Επομένως, από κάθε γεγονός παίρνουμε μαθήματα. Από τη Μάντρα για την αυθαίρετη δόμηση, από το Μάτι για τον κακό συντονισμό, από την Χαλκιδική για την ανάγκη προστασίας των τουριστών και των πληθυσμών που δεν μιλούν τη γλώσσα μας.

Όσο περισσότερα μαθήματα παίρνουμε, τόσο καλύτεροι πρέπει να γινόμαστε, ώστε την επόμενη φορά να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση. Διαφορετικά, απλά παθαίνουμε και δεν μαθαίνουμε.

Μοιραστείτε την είδηση