Το Καλοκαίρι που μας πέρασε η περιοχή μας απέκτησε έναν νέο Σύλλογο μέσα από πολύ προσπάθεια και ενάντια στις αντιξοότητες της εποχής μας. Έτσι λοιπόν ο Ορειβατικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Βοΐου ‘‘Ο Προφήτης Ηλίας’’ είναι γεγονός. Αναφέρεται σε ολόκληρο τον Δήμο Βοΐου, αλλά και στα χωριά που συμπεριλαμβάνονταν κάποτε στο Βόιο και σήμερα ανήκουν στους γειτονικούς Νομούς Γρεβενών και Καστοριάς. Βέβαια, δέχεται μέλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας με μοναδικό κριτήριο την αγάπη για τα βουνά και τη φύση. Ως έδρα του επιλέχθηκε να γίνει σε πρώτη φάση το μικρό χωριό του Βυθού με τη λογική ότι είναι το πιο ορεινό και πιο κοντινό στα ορειβατικά μονοπάτια.

Την Κυριακή ο Σύλλογος πραγματοποίησε  την πρώτη του εξόρμηση στο βουνό του Βυθού (Όρος Σκοπός – υψόμετρο 1200 μ.), ενώ παράλληλα έλαβε χώρα εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού για την παρουσίαση των μελλοντικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου και την εγγραφή νέων μελών.

Έγινε ξενάγηση στο χωριό και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης – Διάσχιση του όρους Σκοπού, παρουσίαση του Συλλόγου και Παρουσίαση της ορεινής φύσης του Βοΐου.

Ακολούθησε  παραδοσιακό γλέντι με τοπικά εδέσματα.

 

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page