Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για κυνισμό και αντίληψη Μαρίας Αντουανέτας έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα του νόμου για την κοινωνική ασφάλιση.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι “στο πλαίσιο των βασικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης που είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η παραγωγική ανασυγκρότηση έγινε ο νόμος για την κοινωνική ασφάλιση που παραποιείται σε μεγάλο βαθμό, υφιστάμενος διαρκή διαστρέβλωση και παραποίηση”.

“Στηρίζουμε την κοινωνία και αναζητούμε λύσεις διεξόδου απο την ανθρωπιστική κρίση” δήλωσε ο υφυπουργός που αναφέρθηκε στην προστασία των κοινωνικά αδύναμων, μέσα από ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την περικοπή του ΕΚΑΣ, τονίζοντας ότι οι κύριες συντάξεις δεν περικόπτονται. “Μάλιστα ελήφθη το μέτρο, σε όσους περικόπτεται το ΕΚΑΣ να πληρώνουν χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες” τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι θα δοθούν 900 εκ. ευρώ έως το 2018 για τη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει για την κυβέρνηση η πολιτική ενίσχυσης της παραγωγής και κάλεσε τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία μέσα από καλλιέργειες, ώστε να δοθεί μια άλλη διάσταση στον πρωτογενή τομέα.

Ο υφυπουργός, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κοζάνη, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, ενώ τον συνόδευαν συνόδευαν ο γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πολιτίδης, ο βουλευτής Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, καθώς και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή.

Ο υφυπουργός μίλησε εκτός των άλλων για τις ενεργειακές  προοπτικές του νομού Κοζάνης, λέγοντας πως «η ενεργειακή πολιτική της χώρας μπορεί να μεταβάλει τα πράγματα, γι’ αυτό οι φροντίδες για την ανάπτυξη του νομού θα πρέπει γρήγορα να δοθούν». Όπως δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, ο δήμος Κοζάνης θα ετοιμάσει φάκελο που την επόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί στον Πρωθυπουργό, ώστε «να αποτελέσει ο νομός Κοζάνης το υπόδειγμα της ανάπτυξης για την περιφέρεια σε όλη τη χώρα».

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page