Στο Δήμο Κοζάνης περνά  η έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, μετά τη συμφωνία παραχώρησης από πλευράς ΟΣΕ και ΓΑΙΑ ΟΣΕ. Πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας στο Δημαρχείο Κοζάνης, παρουσία της Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών Πέτης Πέρκα, του Δ/νων Συμβούλου του ΟΣΕ Κων/νου Πετράκη, του Αναπληρωτή Δ/ντη της ΓΑΙΑ ΟΣΕ Θανάση Ακρίβου και του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια συμφωνία η οποία δίνει μια νέα προοπτική στην πόλη, ενώ απο την πλευρά της η γενική γραμματέας Μεταφορών έκανε λόγο για ένα πολύ καλό παράδειγμα αξιοποίησης του χώρου που στηρίζεται σε τοπικές συνέργειες. «Το σχέδιο του δήμου Κοζάνης  έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, είναι φιλικό στο πολίτη και το περιβάλλον και είναι ένα καλό παράδειγμα που  ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της χώρας» σημείωσε. Ο διευθύνων σύμβουλός του ΟΣΕ Κωσταντίνος Πετράκος  χαρακτήρισε ως ορόσημο την συμφωνία με τον δήμο Κοζάνης, τονίζοντας ότι το μοντέλο της θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της χώρας που έχουν στον οικιστικό τους ιστό  εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ.

Η συμφωνία προβλέπει την αναβάθμιση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού  με την ουσιαστική ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό της πόλης, την χωροθέτηση λειτουργιών που συντελούν στην τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα ο επιβατικός σταθμός θα παραμείνει στην υφιστάμενη θέση και με την μεταφορά του εμπορευματικού σταθμού στη νέα του θέση στα Κοίλα.

 

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page