Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή μας  γιατί τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε σαν Εργατικό Κέντρο πλήθος διαμαρτυριών.

Καθώς η ΔΕΗ αδυνατεί να καταβάλει εγκαίρως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στις εταιρίες που έχουν αναλάβει εργολαβίες στην επιχείρηση, δημιουργείται ένα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων που έχει άμεσο αντίκτυπο στους εργαζόμενους.

Καθυστερείται  σημαντικά  η καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και έρχονται αντιμέτωποι με απολύσεις καθώς οι εταιρείες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η περιοχή μας πλήττεται από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας και για εμάς κάθε μία θέση εργασίας που χάνεται είναι πλήγμα.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου  στο Εργατικό Κέντρο Πτολ/δας συζήτηση σχετικά με το παραπάνω πρόβλημα που έχει ανακύψει και δημιουργεί ένα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, της επιχείρησης της ΔΕΗ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές, εργολήπτες και πολλοί εργαζόμενοι.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί μία άμεση και οριστική λύση. Η κοινή πρόταση αφορά 4 σημεία:

 

  • Να μην ξεπερνάει η ΔΕΗ το τρίμηνο για τις πληρωμές των εργοληπτών.
  • Να υπάρχει «πάτος» στις δημοπρασίες των εργολαβιών.
  • Συνεννόηση μεταξύ ΔΕΗ – Εργοληπτών ώστε να γίνεται καλύτερη κατανομή εργασιών και πληρωμή που μπορεί να γίνει σε πραγματοποιήσιμη εργασία.
  • Να πληρώνονται πρώτοι αυτοί που παράγουν και όχι να καλύπτει άλλες υποχρεώσεις η επιχείρηση της ΔΕΗ.

 

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις μας και να εξετάσετε με προσοχή το θέμα προκειμένου και να βρεθεί άμεσα μία οριστική λύση προς όφελος όλων, αλλά κυρίως των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες απλήρωτοι μέσα σε ένα καθεστώς συνεχούς αβεβαιότητας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε για τις ενέργειές σας.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page