Η μεταφορά της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ στο υπερταμείο, δημιούργημα του 3ου Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι, είναι η πιο προκλητική εκχώρηση των δικαιωμάτων διοίκησης των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος. Οι τοκογλύφοι εκβιαστές της χώρας βρήκαν τρόπο να κάνουν πράξη το όραμα του κάθε μονεταριστή να διοικούν κατά τα συμφέροντα τους δημόσιες επιχειρήσεις χωρίς να βάλουν ευρώ από την τσέπη τους. Αυτή η δραματική εξέλιξη για το δημόσιο συμφέρον αποτελεί ακραίο κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο με στόχο να εξυπηρετήσει ξένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Με τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα βρίσκεται «αιχμάλωτη» στα χέρια ξένων οικονομικών συμφερόντων που ενεργούν δήθεν στο όνομα της λειτουργίας των ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών θεσμών.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τις άλλες ΔΕΚΟ

  • είναι κοινωνικό σκάνδαλο γιατί την εκχώρηση της διοίκησής τους θα την πληρώσουν οι καταναλωτές με συνεχόμενες αυξήσεις.
  • είναι οικονομικό σκάνδαλό γιατί η εκχώρηση της διοίκησης σε Γερμανούς και Γάλλους μετατρέπει τη δημόσια περιουσία σε υποκατάστημα ξένων συμφερόντων.
  • είναι οικονομικό σκάνδαλο γιατί η ανεκτίμητη αξία των υποδομών και της περιουσίας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση αλλά στον Έλληνα φορολογούμενο. Η αδιαφανής διαχείριση τους από ξένους μάνατζερ θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού.
  • είναι οικονομικό σκάνδαλο γιατί δεν υπάρχει κανένα πλάνο ανάπτυξης δημοσίου συμφέροντος,. Το σχέδιο είναι αδιέξοδο όσο και προσβλητικό για την νοημοσύνη της κοινής γνώμης.

Υπονόμευαν με στρατηγική επί δεκαετίες την υγιή πορεία των επιχειρήσεων και τώρα βρήκαν τρόπο να εκμεταλλευτούν τις δημόσιες επιχειρήσεις δωρεάν.

Όλα αυτά με άλλοθι να πληρώσουν ένα χρέος που παρ’ όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού συνεχώς μεγαλώνει.

Όλα αυτά χωρίς στόχους, χωρίς στρατηγική, χωρίς πρόγραμμα με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο να μη βγει ποτέ η χώρα από το σπιράλ οικονομικού θανάτου που μας έχουν μπλέξει, βάζοντας σε εφαρμογή τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές.

Οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός στο σύνολό του έχουν κατανοήσει το χυδαίο παιγνίδι που παίζεται εις βάρος τους και θα πράξουν το αυτονόητο, ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!

Καραλευθέρης Παντελής

Φωτόπουλος Νίκος

 

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page