Εντυπωσιακή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη νέα εικόνα της κεντρικής πλατείας Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο, μετά την ανακατασκευή – βιοκλιματική αναβάθμιση, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής της. Μερίδιο σ’ αυτήν την εξαιρετική αναμόρφωση, έχει και η επίστρωση στο μεγαλύτερο ποσοστό της επιφάνειας της νέας πλατείας, με μάρμαρο Τρανοβάλτου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα προμέτρησης, απαιτήθηκαν:

– 1.800 τετρ. μέτρα πλάκες μαρμάρου Τρανοβάλτου Κοζάνης, υπόλευκου χτενιστού 40Χ40Χ3 εκατοστά.

– 3.200 τετρ. μέτρα πλάκες μαρμάρου Τρανοβάλτου Κοζάνης, υπόλευκου θραπινιστού 40Χ40Χ3 εκατ.

– 1.000 τρέχοντα μέτρα ταινίες (φιλέτα) επιστρώσεων μαρμάρου Κοζάνης, πάχους 3 εκατ.

Ανάδοχος εκτέλεσης του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός (μετά την έκπτωση) ανέρχεται στο ποσό του 1.562.214,36 €, είναι η ΑΝΤΑΙΟΣ Τ.Κ. Α.Ε., ενώ προμηθευτής των μαρμάρων Τρανοβάλτου Κοζάνης, ήταν η Ο.Ε. ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ Κ. – ΝΑΤΣΟΣ Ε. – 1ο χλμ Πτολεμαΐδας-Ανατολικού.

ΥΓ. Ασφαλώς πρόκειται για μια θετική «ανάσα« απέναντι στην κρίση που διέρχεται το μάρμαρο Τρανοβάλτου στις μέρες μας (όπως και γενικότερα το μάρμαρο) και ένα μήνυμα στους τοπικά «κρατούντες», για περαιτέρω χρήση του προϊόντος σε ανάλογα έργα.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page