Μεγάλη είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί οι παραγωγοί κερασιού στους Πύργους Εορδαίας, καθώς οι προσπάθειές τους για μια καλή παραγωγή απέβησαν…άκαρπες.

Η υψηλή θερμοκρασία την άνοιξη κατά την περίοδο της ανθοφορίας και οι ασυνήθιστα χαμηλές πρωινές θερμοκρασίας μαζί με την ακαρπία συνετέλεσαν στην πολύ χαμηλή παραγωγή.

“Η καταστροφή μας είναι 70-80-90%, δεν θα βγάλουμε ούτε τα έξοδά μας”, δηλώνουν οι παραγωγοί, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο.
”Τα δέντρα δεν μπόρεσαν να ξεκουραστούν λόγω του πολύ ήπιου χειμώνα “ τονίζουν οι καλλιεργητές που βρίσκονται σε απόγνωση αφού τη συγκεκριμένη ζημιά δεν την καλύπτει ο ΕΛΓΑ και δεν ξέρουν αν και κατά πόσο θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

“Πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να ενταχθεί κι αυτό στις αποζημιώσεις” δηλώνουν, ενώ τα συνεργεία του ΕΛΓΑ έχουν ενημερωθεί ώστε να πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται στη Ρωσία, ωστόσο η φετινή ποσότητα προς εξαγωγή θα είναι εξαιρετικά χαμηλή.

O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύργων κ. Σαμπακίδης τονίζει ότι οι αρχές δεν είναι δίπλα στους αγρότες.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page