Κυρία Πρόεδρε του ΟΑΠΝ, θα σας στενοχωρήσω, αλλά …δεν θα διαφωνήσω σε πολλά, απ’ όσα είπατε. Πράγματι και λυπάμαι, αν δεν έχει γίνει σαφές ή δεν προσέξατε τη συνέντευξή μου,

ουδέποτε ζητήσαμε το γήπεδο της Λευκόβρυσης για να γίνει η εκδήλωσή μας, παρά μόνον για έκτακτη περίπτωση, καθότι και οι προηγούμενες 4 Συναντήσεις Μικρασιατών [ανταμώματα] έγιναν σε υπαίθριο χώρο. Το ξύλινο δάπεδο που αναφέρετε, χωρίς καμία σημασία πλέον, αφορούσε μόνον την «πίστα» κι ούτε ήταν κάτι που επιμείναμε και τελικώς δεν βάλαμε. Ο λόγος, σας υπενθυμίζω, που κυρίως αρνηθήκατε τα γήπεδα [ΔΑΚ και στρατιωτικό] ήταν η επιθυμία μας να τοποθετήσουμε τραπέζια και καρέκλες και γι’ αυτό μετά από έρευνα [Νιάημερος κ.λ.π.] καταλήξαμε στο γήπεδο της ΕΠΣ. Για την «έκτακτη περίπτωση», τόσο εσείς όσο και ο κ. Γ. Ιωαννίδης, που είχε ορισθεί από τον Δήμαρχο, κ. Λευτέρη Ιωαννίδη να συνεργασθούμε για την εκδήλωση αυτή,  αποκλείσατε την περίπτωση χρήσης των κλειστών γηπέδων, αν δεν στρωθεί με ειδική μοκέτα, που στρώνεται από υπαλλήλους που γνωρίζουν και ότι αυτό πρέπει να το ξέρετε αρκετές ημέρες πριν, τουλάχιστον προ δεκαημέρου. Πράγματι λόγω της καλοκαιρίας που υπήρχε και των υψηλών θερμοκρασιών, δεν ανησυχήσαμε, για να ζητήσουμε να στρωθεί η μοκέτα. Όταν λίγες μέρες πριν την εκδήλωση προβλέφθηκαν μπόρες, επικοινωνήσαμε με τον κ. Αντιδήμαρχο και μ’ εσάς και επιβεβαιώσατε, ότι δεν μπορεί να μας παραχωρηθεί σε έκτακτη ανάγκη, αφού δεν έχει στρωθεί η ειδική μοκέτα κι ότι δεν πεολαβαίνει να στρωθεί. Με την βεβαιότητα, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν μπόρα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και του συγκεκριμένου γηπέδου, που μετά από βροχή μπορείς να κάνεις εκδήλωση, υποθέσαμε το χειρότερο σενάριο, να καθυστερήσει η έναρξη της εκδήλωσης ή να λήξει πιο γρήγορα ή να διακοπεί για λίγο. Δυστυχώς τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα και έγιναν ακριβώς την ώρα, που θα διεξάγονταν η κυρίως εκδήλωση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεν υπονόησα ποτέ, ότι μπορούσατε να τα δώστε τα κλειστά και δεν τα δώσατε, μετά τις διαβεβαιώσεις του κ. Αντιδημάρχου, ότι δεν επιτρέπεται. Γι’ αυτό στη συνέντευξή μου, είπα: «δεν πιστεύω, ότι μπορούσε να το δώσει το κλειστό και δεν τόδωσε ο κ. Αντιδήμαρχος», ένας άνθρωπος που μας συμπαραστάθηκε εκ μέρους του Δήμου σ’ όλη την διάρκεια της διορ-γάνωσης.

Τη συνέντευξή μου την έδωσα, όχι για ν’ ανοίξω «πόλεμο» ή να πετάξω «καρφιά», όπως δημοσιογραφική αδεία γράφτηκε, αλλά για να ξέρουν οι πολίτες αυτού του τόπου, ότι τα ζητήσαμε εκτάκτως και ότι δεν δόθηκαν για αντικειμενικούς λόγους [καταστροφή παρκέ, διεθνείς αγώνες βόλλεϋ  κ.λ.π.] κι όχι γιατί εμείς δεν το σκεφθήκαμε ή εσείς ή ο κ. Αντιδήμαρχος τα δίνετε στους Πόντιους ή στους πρόσφυγες αλλά όχι στους Μικρασιάτες, εξ ου και η αρχική μου τοποθέτηση, ότι ο πολιτισμός δεν είναι πεδίο κι ευκαιρία για μικροπολιτικά συμφέροντα κ.λ.π. Προφανώς μόνον τους τίτλους είδατε ή ακούσατε κι όχι τη συνέντευξη .

Όσον αφορά το πρόσωπό σας, η έκπληξή μου ήταν μεγάλη, όταν μου μετέφεραν κι αργότερα είδα και η ίδια στις ειδήσεις, ότι απευθυνόμενη στον κόσμο στην πλατεία είπατε «δεν ξέραμε, ότι είσαστε τόσοι πολλοί» … κι ακόμη μεγαλύτερη δυσάρεστη έκπληξη, όταν την άλλη ημέρα στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, σας είπα στενοχωρημένη, χωρίς ν’ αναφερθώ καθόλου στο της Λευκόβρυσης έχοντας κατά νου και τους επικείμενους διεθνείς αγώνες βόλλεϋ, «καλά ούτε για μια ώρα δεν μπορούσε ν’ ανοίξει το ΔΑΚ, μόνον για τις αποστολές, ώστε μετά τη βροχή να ξαναπηγαίναμε στο γήπεδο της ΕΠΣ», εννοώντας βέβαια πόσο πια θα καταστρεφόταν το παρκέ, επειδή θα έμπαιναν κάποιοι άνθρωποι, απλώς να μην περιμένουν στα λεωφορεία και να μην καταστραφεί όλη η εκδήλωση. Και τότε έκπληκτη άκουσα, ότι για τις αποστολές μόνον, μπορούσα να σας το δώσω αλλά εσείς θέλατε να φάτε κιόλας. Καταλαβαίνετε, ότι εκείνη την ώρα, μου λέγατε, ότι μάλλον μπορούσε ν’ ανοίξει και εκτάκτως, αν δεν θέλαμε να φάμε…

Αν μπορούσατε να το δώσετε λοιπόν, γιατί κ. Φτάκα,  δεν το λέγατε εσείς εκείνο το βράδυ, που είστε έμπειρη και ξέρετε σαφώς περισσότερο από εμένα από έκτακτες ανάγκες; «Ελάτε παιδιά στο ΔΑΚ μέχρι να σταματήσει η μπόρα, προσέξτε όμως τις αποστολές σας για τυχόν ζημίες».

Κυρία Φτάκα, η κριτική μου ήταν εποικοδομητική χωρίς εισαγωγικά, γι΄αυτό αναφέρθηκα στα θέματα της μικροφωνικής κ.λ.π. επισημαίνοντας, ότι είναι ευκαιρία να δούμε, τι μπορεί να γίνει, ώστε να αποφεύγονται άσχημα αποτελέσματα, που «κρεμούν» οποιαδήποτε εκδήλωση κι όχι μόνο των Μικρασιατών.

Για μια ακόμη φορά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η εκδήλωση δεν ολοκληρώθηκε λόγω ανωτέρας βίας και μόνον, ούτε γιατί έφταιγε η μικροφωνική ούτε γιατί χαιρετίσατε 3 λεπτά, ούτε γιατί θέλαμε να φάμε και δεν μας δόθηκε το κλειστό. Δεν προβλεπόταν να πάμε στο κλειστό και δεν μπορούσε να μας δοθεί τελευταία στιγμή χωρίς τη μοκέτα. Τέλος. Ο κ. Αντιδήμαρχος, μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Επίσης κ. Πρόεδρε, εμείς εκεί στον Μικρασιατικό Σύλλογο μπορεί να είμαστε ερασιτέχνες, όπως κάποιοι συμπέραναν, μπορεί να είμαστε άπειροι, μπορεί να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, δεν είμαστε όμως αχάριστοι. Ακόμη και στη συνέντευξή μου, αν προσέξετε, δεν παρέλειψα, εκπροσωπώντας τον σύλλογό μου, έστω και παρεπιπτόντως, να ευχαριστήσω κάποιους από τον Δήμο Κοζάνης, όπως τον κ. Κουτσοσίμο, την κ. Βόμβα, τον νεαρό που χειρίσθηκε την μικροφωνική εκτός του ωραρίου του, χωρίς να έχει υποχρέωση, τον κ. Αντιδήμαρχο, παραλείποντας, όπως γίνεται στις προφορικές συνεντεύξεις, όπου μάλιστα υπάρχει και σχετική φόρτιση και πίεση χρόνου, να ευχαριστήσω την κ. Ελένη Τασοπούλου, την κ. Δήμητρα Καραγιάννη, που φρόντισαν, για όσα τους ζητήσαμε. Ίσως δεν γνωρίζετε, ότι και πριν πολλές ημέρες αλλά και την ημέρα της εκδήλωσης προσπαθούσα με την κ. Καραγιάννη να δούμε πως μπορούσε, να προβληθεί κάτι στη μεγάλη οθόνη, που υπήρχε στον χώρο της εκδήλωσης, ώστε να αναδειχθεί ο τόπος που ζούμε, πρώτα από όλα κι από όλους; Ξέρετε, ότι εμείς οι άπειροι κι ερασιτέχνες του Μικρασιατικού συλλόγου είχαμε ήδη ενημερώσει όλες τις αποστολές για τους χώρους, που πρέπει να επισκεφθούν στην πόλη μας και στο νομό μας; Και πράγματι, παρά την ματαίωση της εκδήλωσης, αν δεν το πληροφορηθήκατε κ. Φτάκα, παρά πολλοί σύλλογοι επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο μας, τον Άγιο Νικόλαο, τη Νεράιδα, τα «Κάστρα των Σερβίων», τον Βελβεντό κ.λ.π.

Μια ατυχής συγκυρία, αδίκησε όλη μας την προσπάθεια και ακύρωσε εν μέρει το αποτέλεσμα, που θα είχε για όλους μας αυτή η εκδήλωση, της οποίας την οργάνωση θα διαπιστώνατε κι εσείς κι άλλοι.

Κυρία Φτάκα, σας διαβεβαιώνουμε, ότι οι Μικρασιάτες της Κοζάνης, αναλαμβάνοντας την τελευταία στιγμή και καθ’ υπόδειξή σας τις ευθύνες μας, δεν θα σας ενοχλήσουμε άλλη φορά, διότι μπορεί να σας εκθέσουμε στη διοργάνωση εκδηλώσεών σας αναλαμβάνοντας να κάνουμε περισσότερα απ’ όσα μπορούμε,, ως άπειροι κι ως ερασιτέχνες.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page