Αυξητική τάση έχουν τα κρούσματα εξαπάτησης, όχι μόνο ηλικιωμένων, στην Κοζάνη με τους επιτήδειους να επιδιώκουν να αποσπάσουν απο τα θύματά τους διάφορα ποσά. Οι δράστες φροντίζουν να μαθαίνουν προηγουμένως λεπτομέρειες για κάνουν αληθοφανείς τις ιστορίες που επικαλούνται με πρωταγωνιστές πραγματικά πρόσωπα.

Μια τέτοια ιστορία μας αφηγείται η Λεμονιά Παυλίδου, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών. “Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα απο ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου, φίλο και παλιό μου συμμαθητή, ο οποίος με ρωτούσε αν είμαι καλά, αφού είχε υποψιαστεί πως κάτι συνέβαινε. Με ενημέρωσε ότι είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα, με το οποίο του ζητούσε κάποιος 2000 ευρώ για να γίνει η κηδεία της μητέρας μου και να πληρωθούν τα πρώτα έξοδα. Φυσικά και δεν το πίστεψε” λέει η κ. Παυλίδου.

Ωστόσο, το δεύτερο υποψήφιο θύμα ήταν έτοιμο σχεδόν να δώσει τα χρήματα. “Μητέρα καθηγητή που δουλεύει στο φροντιστήριο μου με κάλεσε και με ρώτησε πότε χρειάζομαι τα χρήματα” αφηγείται η κ. Παυλίδου που αμέσως έσπευσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσει γνωστούς και φίλους για το θέμα.

“Δεν πανικοβλήθηκα, αλλά αισθάνθηκα άσχημα που κάποιος θα μπορούσε να αποσπάσει χρήματα από κοντινούς μου ανθρώπους σε δύσκολους μάλιστα καιρούς και εκτεθειμένη απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιώ για την προώθηση της επιχείρησής μου” λέει η κ. Παυλίδου που απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα δεν γίνεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

 

Σωκράτης Μουτίδης

 

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page