Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Μουζάκη έκλεισε το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης τον κύκλο των μαθημάτων του για το σχολικό έτος 2015/16.

Μια μοναδική μουσική παράσταση μέσα στη ζεστή καλοκαιρινή νύχτα του Ιούνη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι παρευρέθηκαν χθες στην όμορφη αυλή του Δρίζειου Κληροδοτήματος. Μουσικοί και τραγουδιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μεταφέροντάς μας αισθαντικά στο παρελθόν.

Η παράσταση με τίτλο“ Δεν πάω σπίτι μου απόψε” μας ταξίδεψε σε μαγικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, άκουσε και σιγοτραγούδησε αγαπημένα τραγούδια όπως «η Σκλάβα», «Θέλω κοντά σου να μείνω», «Εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει», «Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά», «Σου σφυρίζω» και άλλα πολλά .

Ταξιδευτές της παράστασης η τάξη της μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης της κ. Άννας Παπαδοπούλου και η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης “Πανδώρα” μαζί με διάφορους άλλους μαθητές του Ωδείου, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η Αντιγόνη Ντουσιοπούλου.

Εκτός των συντελεστών του Ωδείου στην παράσταση συμμετείχε με το σαξόφωνο του ο Μιχαήλ Κόγκας από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων και στο τραγούδι η Νάντια Παυλίου από το Νέο Ωδείο Πτολεμαίδας. Η παράσταση περιλάμβανε και χορευτικά στιγμιότυπα μπαλέτου από την μαθήτρια Αντιγόνη Συλλίρη.

Από την τάξη μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου τραγούδησαν οι Ηλίας Ελευθεριάδης, Δημήτρης Καρατζάς, Χρυσοβαλάντης Κάστιας, Αναστασία Κολάση, Αγάπη Παλατίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μαρία Παπαδοπούλου, Θάνος Τσαμπερτίδης, Ευγενία Χαριτίδου και Δανάη Χατζηπαναγή.

Επιπλέον από το Δημοτικό Ωδείο συμμετείχαν οι μαθητές Χριστίνα Τοπάλογλου και Κατερίνα Χατζημπούγια στο φλάουτο, ο Κώστας Καλαιτζίδης στο τούμπα μπάσο και ο Βαγγέλης Βητόπουλος στο ηλεκτρικό μπάσο.

Από την ‘Πανδώρα’ συμμετείχαν οι μαθητές Γιώργος Καραγκούνης, Θοδωρής Παπαβασιλείου και Δημήτρης Λαδόπουλος στο κλαρινέτο, οι Θανάσης Κυριαζόγλου και Θανάσης Χρόνης στην τρομπέτα, ο Θάνος Τσακιλτζίδης στο σαξόφωνο και ο Χρήστος Φωτιάδης στα κρουστά.

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Ωδείου Ευσταθία Κωνσταντινίδου και Κασνάκη Γιώργο για την προετοιμασία του σχετικού videoclip όπως και το TOP Channel για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page