ΟΑΕΔ: Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου

2 Min Read

Στην υλοποίηση ενός νέου ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου προχωρά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), μετά από σχετικό αίτημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, κατά τη συνάντηση του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Νίκο Πατσιούρα, στις 15 Νοεμβρίου 2019.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, δεδομένης της ανάγκης επικαιροποίησης των μελών του Συνεταιρισμού σε θέματα καλλιέργειας, μεταποίησης, τυποποίησης και ενίσχυσης του κρόκου Κοζάνης και της τεράστιας δυνατότητας ανάπτυξης της παραγωγής και εμπορίας του συγκεκριμένου φυτού, αποφασίστηκε η υλοποίηση έξι δράσεων κατάρτισης, διάρκειας 60 ωρών η καθεμία, για 150 εργαζομένους. Η υλοποίησή τους θα γίνει με την επίβλεψη των στελεχών του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ, στις δομές του Συνεταιρισμού (με δωρεάν παραχώρηση), που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου προέκυψε, μετά από άμεση συνεννόηση με την ηγεσία του Συνεταιρισμού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του και αφού κατεγράφησαν οι ανάγκες κατάρτισης, για να ενδυναμωθούν οι διαδικασίες καλλιέργειας, μεταποίησης, τυποποίησης και ευρύτερης εμπορικής εκμετάλλευσης αυτού του φυτού, με τις εξαιρετικές και ευεργετικές για τον άνθρωπο ιδιότητες και τις τεράστιες εξαγωγικές προοπτικές. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, ο νέος ΟΑΕΔ ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών και αγορών εργασίας και συμβάλλει καθημερινά με κάθε μέσο που διαθέτει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας, σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα κατάρτισης προήλθε μέσα από μία καλή συνεργασία με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη. «Αποτελεί ένα θετικό βήμα, δεδομένου ότι καλύπτει σημαντικές ανάγκες στην προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας του κρόκου Κοζάνης, που αποτελεί ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν, με σημαντικό εξαγωγικό χαρακτήρα. Πολύ πρόσφατα, άλλωστε, υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Κίνας για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης σε μία τεράστια αγορά με μεγάλες προοπτικές» τόνισε ο κ. Πατσιούρας.
Γ.Μπ.
– ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιραστείτε την είδηση