Το βιβλίο «Η Πολιτική Ιστορία του Νομού Κοζάνης- Εθνικές Εκλογές 1974-2014» του Ηλία Γ. Σιδέρη παρουσιάστηκε   την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Κοβεντάρειο Κοζάνης.   Την εκδήλωση  συντόνιζε η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαρκοπούλου.

Το βιβλίο του Η. Σιδέρη χωρίζεται σε 12 κεφάλαια που περιλαμβάνουν όλες τις εκλογές της μεταπολίτευσης. Κάθε κεφάλαιο περιέχει τρεις ενότητες: Η πρώτη ενότητα του κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην επικράτεια και στην Κοζάνη, αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης των εκλεγμένων και όλα τα ονόματα όλων των υποψηφίων.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει βιογραφικά εκλεγμένων και μη, και συνολικά στο βιβλίο περιέχονται όλα τα βιογραφικά όλων των εκλεγμένων βουλευτών του Νομού Κοζάνης.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει υλικό από κάθε εκλογική διαδικασία, φωτογραφίες, αποκόμματα τύπου, λόγοι που εκφώνησαν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο, ερωτήσεις που κατέθεσαν κ.α.

Σημαντικό μέρος του βιβλίο αποτελούν τέσσερα κείμενα: Δύο πρώην βουλευτές (Π. Κουκουλόπουλος – Ηλ. Βλαχόπουλος) και δύο πρώην πολιτευτές (Σπ. Χαλβατζής – Αν. Νανοπούλου) έγραψαν αποκλειστικά για το βιβλίο και αναφέρονται στις εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχαν.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page