Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου Σωτήρη Βόσδου και του ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Β. Μιχελάκη. Ο Σ. Βόσδου κατηγορεί το Β. Μιχελάκη για καθεστωτική νοοτροπία, ενώ μάλιστα δηλώνει στην επιστολή του ότι θα ενημερώσει για το θέμα το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Σ. Βόσδου και Β. Μιχελάκη με θέμα τις διαδικασίες διεκπεραίωσης αιτημάτων και αναφορών εκ μέρους του περιφερειακού συμβουλίου και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην προσκόμιση των σχετικών εγγράφων απο το συλλογικό όργανο, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει το ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη και ιδιαίτερα κακή εντύπωση είναι το ύφος των επιστολών και των απαντήσεων, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε ένα σοβαρό δημόσιο διάλογο.

Η επιστολή του Σ. Βόσδου έχει ως εξής:

Η γνωστή υπόθεση των tablets υπήρξε η αφορμή για να γίνουν διαπιστώσεις για την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και την συμπεριφορά ορισμένων. Μεταξύ αυτών και δημοσίων υπαλλήλων, ευτυχώς λίγων.

Την 1η Ιουλίου 2016 έγινα αποδέκτης της απαντητικής επιστολής του κ. Βασίλη Μιχελάκη, του ασκούντος χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Δεν πίστευαν τα μάτια μου ότι το χαρτί που κρατούσα στα χέρια μου ήταν δημόσιο έγγραφο με υπογραφή και σφραγίδα. Χρειάστηκε να διαβάσω δύο και τρείς φορές την απαντητική επιστολή του κ. Μιχελάκη. Επιστολή με «νουθεσίες» και «υποδείξεις» αλλά και με εμφανή πρόθεση να μη υπηρετήσει την νομιμότητα. Και το χειρότερο μάλιστα με προφανή άγνοια νόμων και διατάξεων.

Θεώρησα ότι ακόμα δεν είχε συνειδητοποιήσει την ευθύνη της θέσης που κλήθηκε από την κυβέρνηση να υπηρετήσει προσωρινά, να ασκεί απλά τα υπηρεσιακά καθήκοντα του  Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Συμβαίνουν αυτά στους ανθρώπους.

Απάντησα αμέσως με επιστολή μου στις 6 Ιουλίου 2016.

Όμως, όταν η κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου έδωσε στην δημοσιότητα την αλληλογραφία διαπίστωσα με βεβαιότητα ότι η επιστολή του κ. Μιχελάκη δεν ήταν αποτέλεσμα στιγμιαίας αντίδρασης, αλλά καθεστωτικής νοοτροπίας. Η διαπίστωση αυτή με οδηγεί στο να δώσω στην δημοσιότητα την σχετική αλληλογραφία, καθώς αποτελεί τουλάχιστον «μνημείο» αυτόκλητης προσπάθειας προστασίας. Γιατί προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου έτσι να την εκλάβει.

Επίσης, επειδή, όπως αναφέρω και παραπάνω, οι ενέργειες του κ. Μιχελάκη αλλά και οι απαντητικές του επιστολές, τόσο στην κα Ζεμπιλιάδου όσο και σε εμένα, δεν συνάδουν με το δημοσιοϋπαλληλικό λειτούργημα, θεωρώ επιβεβλημένο να ενημερώσω και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Γιατί η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να υπηρετεί την νομιμότητα χωρίς εκπτώσεις.

Υ.Γ.: Ο κ. Μιχελάκης είναι ένας δημόσιος υπάλληλος και του έχει ανατεθεί να ασκεί χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δεν είναι Γενικός Γραμματέας όπως σε πολλές περιπτώσεις προβάλλεται ακόμα και από δελτία τύπου της Περιφέρειας.

Με εκτίμηση,

Σωτήρης Βόσδου

Περιφερειακός Σύμβουλος Φλώρινας

 

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page