Σύσκεψη με θέμα το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει το  κλείσιμο Ολοήμερων Νηπιαγωγείων , Σχολείων και άλλων τμημάτων ένταξης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη, όπου συμμετείχαν Διευθυντές Σχολείων και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων της Εορδαίας.

Προηγήθηκε η ανάλογη εισήγηση επί του θέματος από τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Πολυχρονίδη , που  εκπροσώπησε τον Δήμαρχο  ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα στην Αθήνα για θέματα του Δήμου και στη συνέχεια  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Γεώργιος Θεοδοσιάδης έδωσε το λόγο στην   επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντωνία Χόλμπα και στον  εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης  Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Ασπράγκαθο.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρισταμένων εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κλεισίματος Σχολείων της περιοχής.

Αφού εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα αποφασίστηκε η κατάθεση υπομνήματος ,  προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής  Μακεδονίας, με  το οποίο    εκφράζεται  η  αντίθεση  της Εκπαιδευτικής Κοινότητας  για το Νομοσχέδιο , που προβλέπει ρύθμιση λαιμητόμο η οποία   θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες Νηπιαγωγεία .

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page