Το θέμα των επίμαχων δωρεών προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που κατατέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη τέθηκε στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, απο την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Τη συζήτηση του  θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτησε η επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» Γεωργία Ζεμπιλιάδου και ο πρόεδρος Γ. Κωτσίδης έθεσε σε ψηφοφορία το αίτημα. Έντεκα περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ και οι υπόλοιποι απο τους παρόντες κατά, οπότε το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης απευθυνόμενος προς το περιφερειακό συμβούλιο ζήτησε απο τα μέλη να περιμένουν να κάνει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος  και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τη  δουλειά τους και να γίνει η συζήτηση επί των πορισμάτων. Ο Θ. Καρυπίδης διαβεβαίωσε οτι όλα θα γίνουν με διαφάνεια και πρόσθεσε ότι τα ποσά έχουν ήδη μεταφερθεί, «όπως ήταν το σωστό» μετά την αναλυτική ενημέρωση που είχε για το θέμα.

Παίρνοντας το λόγο η Γ. Ζεμπιλιάδου τόνισε ότι οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για όσα «πρωτοφανή έγιναν», όπως χαρακτηριστικά είπε και αναφέρθηκε σε παραποιημένα έγγραφα, τα οποία έλαβε, ενώ ζήτησε να λάβει τα ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

Το περιφερειακό συμβούλιο συζήτησε μεταξύ άλλων και για το θέμα των δομών των Κέντρων Συμβουλευτικής και την προσπάθεια να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page