Η θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας αγιάζει με την έλευσή της την πόλη της Κοζάνης από την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής,  έως και την 1η Αυγούστου 2016.

Την περασμένη Παρασκευή στην Ιερή Μονή της Γενέσεως της Θεοτόκου Ζιδανίου εψάλει  η εναρκτήρια Ακολουθία του Πάσχα και στη συνέχεια η Ι. Εικόνα αναχώρησε με τιμές, επάνω σε στρατιωτικό όχημα (τζιπ), συνοδευόμενη από δύναμη της Τροχαίας, με την πομπή να σταματά σε Αιανή,Κερασιά,Ροδιανή, Αγία Παρασκευή,Λευκοπηγή,Πρωτοχώρι,Λευκόβρυση.Η πομπή κατέληξε  στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κοζάνης,  όπου έγινε  δέηση.

Την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου, και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτονος και στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας από τον Ι. Ναό των Αγίων Κων/νου & Ελένης προς τον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page