Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, καλεί τα σωματεία μέλη του, τους άνεργους , τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της Κοζάνης,   να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 18:00. Θεωρούμε ότι θα αποτελέσει ένα νέο εφαλτήριο και μια επανεκκίνηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ενάντια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν και υλοποιούν Κυβέρνηση και Δανειστές.

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστούν σε ένα χιλιοπαιγμένο σενάριο. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα πρόσθετα σκληρά μέτρα ακραίας λιτότητας, που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας. Η ανεργία και απλήρωτη εργασία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και οι ήδη εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίας, με το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται δραματικά.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

1.Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών νόμων. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους και τις επιχειρήσεις.

2.Άμεση κατάργηση της παρέμβασης του Κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Επαναφορά στα προ μνημονίου επίπεδα (751 €). Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος των μισθολογικών και λοιπών όρων της ΕΓΣΣΕ και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

3.Οι εισφορές των εργαζομένων, που είναι χρήματα δικά τους και σε αυτούς ανήκουν, να διαχειρίζονται από τους ίδιους, δίνοντας στους εργαζόμενους τις παροχές που είχαν, Εργατική Εστία και Εργατική Κατοικία. Τα Συνδικάτα δε χρηματοδοτούνται από το Κράτος.

4.Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για τις Ομαδικές απολύσεις, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

  1. Επιτακτική η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένας μόνος του στους επικείμενους πλειστηριασμούς.

6.Εντατικοποίηση των δράσεων του Υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας. Έμπρακτη προώθηση μέτρων προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης.

7.Κατάργηση της σύγχρονης μορφής δουλεμπορίου, της ενοικίασης εργαζομένων, όπου τα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν είναι αυτονόητα.

8.Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία απόλυση.

9.Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Ανήκουν στο λαό και όχι στους ιδιώτες.

10.Καμία έμμεση ή άμεση μείωση μισθών και συντάξεων.

11.Την ανατροπή της άδικης και δυσβάσταχτης φορολόγησης των εργαζομένων.

Γι’ αυτό ο μόνος δρόμος είναι ο κοινός αγώνας, η ενότητα όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων, ώστε να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και να ε

παναφέρουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Σας καλούμε να δηλώσετε αριθμό εργαζομένων από το Σωματείο σας και τον κλάδο σας και ονοματεπώνυμα όσων επιθυμούν να παραστούν στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο που θα αναχωρήσει το Σάββατο 10/9 στις 2.30μ.μ. από την Κεντρική πλατεία της Κοζάνης μπροστά στο Δημαρχείο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΙΣ 18:00.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page