1 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υγείας για να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read


Σε εξέλιξη είναι η προμήθεια σύγχρονου αξονικού τομογράφου, ψηφιακού μαστογράφου τελευταίας γενιάς και πέντε μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ύψους 500.000 ευρώ για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τους διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής.
Ο λόγος της συνάντησης είναι η επιπλέον διάθεση 500.000 ευρώ από πλευράς υπουργείου Υγείας στη Δυτική Μακεδονία για την αγορά επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Από τους διοικητές ζητήθηκε η κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα προς το υπουργείο.
Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο θέμα των προμηθειών, αλλά και στην έγκριση σκοπιμότητας της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και ενημέρωσε ότι έρχονται δύο ογκολόγοι στο Μαμάτσειο. Επίσης, ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου για την πρόσθετη χρηματοδότηση.
Από την πλευρά τους οι διοικητές των νοσοκομείων αναφέρθηκαν στις ανάγκες που θα καλύψουν μέσα από τα εξτρά χρήματα.
Ο διοικητής των Νοσοκομείων Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Φλώρινας Γ. Χιωτίδης ανέφερε ότι η επέκταση του νοσοκομείου για τη στέγαση του χειρουργικού και του παθολογικού τομέα προχωρά, ενώ και η επέκταση του Μποδοσάκειου θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2018. Επίσης, ανέφερε πως βρίσκονται σε διαδικασία κρίσης οι εννιά γιατροί που θα στελεχώσουν το Μποδοσάκειο και οι έξι που θα έρθουν στο Μαμάτσειο.
Στα νοσοκομεία Γρεβενών και Καστοριάς, όπως δήλωσαν αντίστοιχα οι διοικητές τους, θα γίνουν προμήθειες για τις οφθαλμολογικές κλινικές, την παιδιατρική Γρεβενών και αγορά υπερήχου για την Μαιευτική Καστοριάς.

Μοιραστείτε την είδηση