100 χρόνια Επιμελητήριο Κοζάνης – Πανηγυρική εκδήλωση το Σάββατο με βράβευση επιχειρήσεων

3 Min Read

Εκατό χρόνια ιστορίας και παρουσίας στην περιοχή συμπληρώνει το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και για το λόγο αυτό διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και για όλη την κοινωνία.

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης, παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του προέδρου κ. Μίχαλου. Το Σάββατο, μάλιστα, θα γίνει η διευρυμένη διοικητική της Κεντρικής Ένωσης στις 11 πμ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν θέματα, προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της περιοχής.

Ο κ. Σαρρής, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για το θέμα, έκανε λόγο για μια κορυφαία στιγμή, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη στην Αιανή, αλλά και την πανηγυρική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο Event Plaza στα Πετρανά Κοζάνης. H κεντρική εκδήλωση θα περιλαμβάνει βραβεύσεις των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κάλεσε τον κόσμο να τιμήσει το Επιμελητήριο αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα, ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάγκη συνεργασίας των φορέων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποδεικνύει με κάθε αφορμή ότι είναι κοντά στον επιχειρηματία» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας, ενώ αναφέρθηκε και στο ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας για νέους επιστήμονες στη Δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο και τον Περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη.

«Η δική μας υποχρέωση είναι να στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία. Ο δήμος συμμετέχει και συμμετέχει ουσιαστικά, σε μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού» ήταν τα λόγια του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη.

Τι είπε ο Ν. Σαρρής για την εκθεσιακή πολιτική

«Σχεδιάζουμε την εκθεσιακή μας πολιτική, σε βάθος διετίας. Από κοινού επιχειρήσεις, Δήμοι και Περιφέρεια αποφασίζουμε σε ποιες εκθέσεις θα πάμε. Στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα πράγματα, έτσι ώστε να ξέρουν οι επιχειρηματίες σε ποιες κλαδικές εκθέσεις θα συμμετέχουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Επιπλέον, ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη των επιχειρηματιών, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δίνουν «μάχη για να αποδείξουν τα αυτονόητα. Χωρίς ρευστότητα και με τέτοια φορολογία δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα. Η Περιφέρεια αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό πλάνο από τις υπόλοιπες περιφέρειες, όπως συμβαίνει με τη Θράκη ή το Αιγαίο. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα ανεργίας».

Μοιραστείτε την είδηση