Δεν προσήλθε στην τηλεμαχία στον Flash ο Γ. Κασαπίδης – Αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι ανθυποψήφιοί του

9 Min Read

Την έντονη αντίδραση των ανθυποψηφίων του προκάλεσε η μη εμφάνιση του επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε Πορεία» Γιώργου Κασαπίδη στην τηλεμαχία της εκπομπής «Θέσεις & Αντιθέσεις» του www.kozani.tv το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του FLASH. Οι συνδυασμοί «Ανατροπή – Δημιουργία», «Ελπίδα», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «ΑΡ.ΣΥ» επιτέθηκαν στον κ. Κασαπίδη κατηγορώντας τον για «απόλυτη πολιτική ανευθυνότητα», «ασέβεια προς τους πολίτες», «υποτίμηση και αδυναμία» και «πολιτική γύμνια».
Το debate ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 22:15 και στις 23:05 οι συντονιστές Σωκράτης Μουτίδης και Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης με ένα σύντομο τηλεοπτικό τους μήνυμα, ανακοίνωσαν την ακύρωση της τηλεμαχίας και εξέδωσαν δελτίο τύπου λίγο αργότερα.
Η ανακοίνωση των συντονιστών του Debate
Μια οφειλόμενη εξήγηση για την αναβολή της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών
Η εκπομπή «Θέσεις & Αντιθέσεις» του www.kozani.tv προσκάλεσε σε ζωντανή τηλεμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό Flash την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, τους υποψηφίους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γ. Ζεμπιλιάδου, Γ. Κασαπίδη, Θ. Καρυπίδη, Στ. Πράσσο και Θ. Χαστά.
Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από όλους τους υποψηφίους, οι οποίοι έλαβαν και γραπτή πρόσκληση με τους όρους και τις προϋποθέσεις. Συμφωνήθηκε από όλα τα μέρη, η άφιξη στον τηλεοπτικό σταθμό Flash στις 21.50, προκειμένου να βγει η εκπομπή «στον αέρα» στις 22.15.

- Advertisement -

Οι υποψήφιοι, Γ. Ζεμπιλιάδου, Θ. Καρυπίδης, Στ. Πράσσος και Θ. Χαστάς εμφανίστηκαν στην ώρα τους, όπως είχε συμφωνηθεί και μπήκαν στο studio, στο οποίο περίμεναν, οι τέσσερις δημοσιογράφοι, Σωκράτης Μουτίδης, Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης, Βάσω Αννουλίδου και Αντώνης Μαυρίδης, αλλά και οι τεχνικοί του σταθμού.
Ένα τέταρτο πριν την έναρξη της εκπομπής, κι ενώ ο Γ. Κασαπίδης δεν είχε εμφανιστεί ακόμα και δεν είχε ειδοποιήσει περί καθυστερημένης άφιξης, του έγινε τηλεφώνημα από τον ένα εκ των συντονιστών της τηλεμαχίας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την εκτιμώμενη ώρα άφιξης. Η κλήση δεν απαντήθηκε και έξι λεπτά αργότερα στις 22.06, συνεργάτης του υποψηφίου επικοινώνησε, λέγοντας πως μόλις ξεκίνησαν από το Άργος Ορεστικό, όπου ο υποψήφιος είχε ομιλία στις 8 το βράδυ και θα έφταναν σε 25 περίπου λεπτά. Μετά από είκοσι λεπτά σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, η νεότερη ενημέρωση από τον ίδιο συνεργάτη ήταν ότι βρίσκονται κάπου έξω από την Κοζάνη.
Είκοσι λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του debate, ο κ. Κασαπίδης δεν είχε εμφανιστεί στο studio. Όλη αυτή την ώρα, οι ανθυποψήφιοί του που περίμεναν, εξάντλησαν τα όρια της υπομονής τους και αποφάσισαν από κοινού να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Οι ανακοινώσεις των συνδυασμών
Ανατροπή – Δημιουργία | Θεόδωρος Καρυπίδης: «Η απόλυτη πολιτική ανευθυνότητα» – Ανακοίνωση για την μη προσέλευση του κ. Κασαπίδη στο debate του FLASH
Αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υπηρετούν τις αρχές της δημοκρατίας, να σέβονται τους πολίτες και να μάθουν επιτέλους να συνεργάζονται.
Στην ευγενική αναμονή των συνυποψηφίων του, ο κ. Κασαπίδης απάντησε με ανευθυνότητα. Η αδικαιολόγητη μη προσέλευσή του στο τηλεοπτικό debate προσβάλει όχι μόνο τους συνυποψηφίους του, αλλά και τους δημοσιογράφους, τους πολίτες και κυρίως του υποψηφίους του συνδυασμού του , «Αλλάζουμε Πορεία».
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η δημόσια διοίκηση απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα, απαιτεί σεβασμό στον πολίτη και στην δημοκρατία. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από υπεύθυνες ηγεσίες και όχι κρυπτόμενους πολιτικούς. Όποιος θέλει να υπηρετήσει τους θεσμούς οφείλει πρώτα να τους σεβαστεί.
Οι ευθύνες που απορρέουν από την θέση την οποία διεκδικεί ο κ. Κασαπίδης δεν συμβαδίζουν με την βουλευτική του «ησυχία» .
Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να εμπιστευτούν τη διοίκηση του τόπου σε χέρια υπεύθυνα και καθαρά, σε ανθρώπους που εργάζονται με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα και δεν κρύβονται πίσω από μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.
Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αρχές της δημοκρατίας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών.
Με τη δική σας εντολή θα προστατέψουμε την Περιφέρειά μας.
Κύριε Κασαπίδη… Αλλάξτε Πορεία και ελάτε στον δημόσιο διάλογο.!!!
Συνδυασμός Ελπίδα – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Πρέπει να σέβεστε τους πολίτες κ. Κασαπίδη! – Δεν ήρθε στο debate του Flash, αν και είχε δεχτεί»
Είναι γνωστό σε όλους πως ο κ. Γ. Κασαπίδης αναγκάστηκε να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (γι’ αυτό και διατηρεί ακόμα τη βουλευτική του έδρα).
Από τη στιγμή όμως που δέχτηκε, οφείλει να σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, τους οποίους υποτίθεται πως θέλει να υπηρετήσει και να εκπροσωπήσει.
Το βράδυ της Τετάρτης, όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες ήταν προσκεκλημένοι στο περιφερειακό κανάλι Flash για το καθιερωμένο debate. Όλοι έδωσαν το παρόν, αφού είχαν συμφωνήσει σ’ αυτό, εκτός από τον κ. Κασαπίδη που επίσης είχε συμφωνήσει!
Με το να μην έρθει δεν πρόσβαλε τόσο τους συνυποψηφίους του, όσο τους χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που περίμεναν να ακούσουν απ’ αυτούς που ζητούν την ψήφο τους τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους.
Το έχουμε ήδη καταλάβει πως ο κ. Κασαπίδης στερείται προτάσεων για τη Δυτική Μακεδονία και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καθώς είναι πεδία που δε γνωρίζει και, δυστυχώς γι’ αυτόν, μέχρι τις εκλογές δεν προλαβαίνει να μάθει.

Δεν πιστεύαμε όμως ποτέ πως θα έφτανε σε τέτοια απρέπεια που δεν αρμόζει στους κανόνες του πολιτικού πολιτισμού της αυτοδιοίκησης.
Με την ενέργεια πρόσβαλε τους πολίτες και έδειξε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει τελικά είναι αφού κάνει το «κομματικό του καθήκον» να επιστρέψει εκεί που τον περιμένει η σίγουρη βουλευτική έδρα.
Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας: «Θεωρούμε προκλητική και απαράδεκτη την στάση του κ. Κασαπίδη ο οποίος έχει την ολοκληρωτική ευθύνη για την ακύρωση της τηλεμαχίας»
Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας για την ακύρωση της τηλεμαχίας (debate) ανάμεσα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας με ευθύνη του κ. Κασαπίδη.
Θεωρούμε προκλητική και απαράδεκτη την στάση του κ. Κασαπίδη ο οποίος έχει την ολοκληρωτική ευθύνη για την ακύρωση της τηλεμαχίας το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ουδέποτε προσήλθε στον τηλεοπτικό σταθμό.
Είναι εμφανής η υποτίμηση και αδυναμία του να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική και τις θέσεις του συνδυασμού του και του Κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι βουλευτής.
Σχόλιο από την «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» για την απαράδεκτη και προκλητική στάση του Γ. Κασαπίδη να μην εμφανιστεί στο debate
Γυμνός ο «Βασιλιάς», όσο γυμνή είναι και η πολιτική του για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα της περιοχής μας
Προκλητική και απαράδεκτη η στάση του Γ. Κασαπίδη και του συνδυασμού του «Αλλάζουμε Πορεία», να μην εμφανιστεί όπως είχε συμφωνηθεί από όλους τους συνδυασμούς (και από τον ίδιο) στο debate του τηλεοπτικού σταθμού flash.
Η «υπεύθυνη στάση» που συχνά ο ίδιος αλλά και ο συνδυασμός του αναφέρουν, ήδη φαίνεται στα μάτια όλων μας. Όσο υπεύθυνη είναι και η στάση του ίδιου να παραμένει βουλευτής (πληρωμένος από τα χρήματα όλων μας) την ώρα που κάνει τον προεκλογικό του αγώνα για την περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας.
Μάλλον ο «αέρας της νίκης» που του δίνουν αρκεί στον ίδιο και στον συνδυασμό του που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία, μιας και η αδυναμία του να στηρίξει την αντιλαϊκή και εθνικιστική πολιτική του κόμματος και του συνδυασμού του τον φέρνει σε τέτοιες επιλογές.
Καλούμε όλους και όλες, να γυρίσουν την πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική των συνδυασμών του Γ. Κασαπίδη και των άλλων αστικών κομμάτων που είναι πλήρως ταγμένη με τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και κόντρα στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών και να τον μαυρίσουν εκλογικά.
Καλούμε όλους και όλες, να στηρίξουν την Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στην Δυτική Μακεδονία, για να δώσουμε από κοινού την μάχη μέσα και έξω από την περιφέρεια για τα συμφέροντα όλων μας.

Μοιραστείτε την είδηση