Ενθάρρυνση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μέσα από την έκθεση “EgnatiaExpo”- Άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Πέμπτης

5 Min Read

Βήμα προβολής και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η 10η επετειακή Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, “EgnatiaExpo”, που εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα και τους καλύτερους οιωνούς το απόγευμα της Πέμπτης στην Πτολεμαΐδα. Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Παντελίδηςκαι θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.
Τη συγκίνησή του που μέσα σ’ αυτά τα 10 χρόνια η έκθεση “EgnatiaExpo” μεγάλωσε, αναβαθμίστηκε, άλλαξε όνομα, απέκτησε ταυτότητα,τέθηκε υπό την αιγίδα μεγάλων εθνικών οργανισμών και έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη επιχειρηματική γιορτή, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας και τόνισε: «Η έκθεσή μας δίδαξε τους τοπικούς επαγγελματίες τι εστί εκθεσιακή κουλτούρα και τι σημαίνει να πουλά ο επαγγελματίας έξω από το μαγαζί του», δηλώνοντας πολύ περήφανος γι’ αυτό, καθώς η έκθεση έβαλε το λιθαράκι να ανοίξουν οι επιχειρηματικοί ορίζοντες. Σημείωσε ότι φέτος η “EgnatiaExpo” έχει σπάσει τα ρεκόρ, με τη διοργάνωση 4 πολύ αξιόλογωνεκπαιδευτικών – επιχειρηματικώνevent και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, αλλά και για την καινοτόμα κίνηση που είναι η παρουσίαση νέων τεχνολογιών από το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και από το 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας.
Ο κ. Δεληκώστας τόνισε ότι η έκθεση αυτή ενθαρρύνει την εξωστρέφεια σε ένα μεγάλο βαθμό και δεν είναι τυχαίο ότι είναι 100% βιώσιμη σε αυτές τις δύσκολες εποχές. «Όλα αυτά τη στιγμή που οι εκθέσεις σταματούν η μια μετά την άλλη, τη στιγμή που μεγάλοι εκθεσιακοί φορείς παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, εμείς είμαστε παρόντες. Πιο δυνατοί, με περισσότερους εκθέτες και διπλάσια παράλληλα γεγονότα σε σχέση με πέρσι.» Πρόσθεσε μάλιστα πως ο στόχος από δω και πέρα, είναι η νέα -μεγάλη έκθεση της Δυτικής Μακεδονίας η «EgnatiaExpo”, να προσελκύει εκθέτες και εμπορικούς και απλούς επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.
Τα συγχαρητήριά τους στους διοργανωτές της έκθεσης για την αναβάθμισή της από χρόνο σε χρόνο, εξέφρασαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Φλωρίνης, Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Μανάδης και ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης. «Συμπτωματικά η έκθεση αυτή ξεκίνησε στην αρχή της κρίσης και όμως κάθε χρόνο έχει ανοδική πορεία, κάθε χρόνο είναι και καλύτερη», ανέφερε ο κ. Ζαμανίδης, δηλώνοντας βέβαιος για την επιτυχία και της φετινής έκθεσης. Αναφερόμενος μάλιστα στην πορεία του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Πτολεμαΐδα, είπε ότι, έχει βρεθεί ο χώρος που θα φιλοξενεί πληθώρα δράσεων και αυτή τη στιγμή αναζητείται και δεύτερη πηγή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας. «Ελπίζω σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα πράγματα», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση που ετοιμάζει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εμπορικότητας μιας περιοχής στην πόλη, ενώ δήλωσε και ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να υποβάλλει πρόταση στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την κλειστή αγορά.
Τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη που λείπει στην Αθήνα μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Κώττας, εκφράζοντας την χαρά και ικανοποίηση της περιφερειακής αρχής για την εξέλιξη που παρουσιάζει η “EgnatiaExpo”. Χαρακτήρισε μάλιστα την έκθεση αυτή «εκδήλωση σταθμός στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τις επενδύσεις, αλλά και διότι προάγει συγχρόνως την καινοτομία.»
Την χαρά του και τα συγχαρητήρια του για την αναβάθμιση της έκθεσης εξέφρασε στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Νίκος Σαρρής, τονίζοντας ότι η “EgnatiaExpo” αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή. Δήλωσε ότι «είναι άκρως επιτυχημένη έκθεση, έχει σημαντικό αριθμό εκθετών και ελπίζουμε ότι θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και υψηλή επιχειρηματική αποδοτικότητα, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ο επιχειρηματικός κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται και να προσπαθεί».
Τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές για το βήμα που δίνεται μέσα από την έκθεση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, εξέφρασε ο Κοσμήτορας του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρης Πογαρίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης οι διοργανωτές τίμησαν για τη διαρκή στήριξή τους τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, τον Δήμαρχο Εορδαίας Σ.Ζαμανίδη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Ν. Σαρρή, τη ΔΕΗ ΑΕ, την ΕΡΤ 3 και την ΕΡΑ Κοζάνης, καθώς και δύο ντόπιους επιχειρηματίες που είναι στυλοβάτες της έκθεσης, τους κ.κ. Ιωάννη Καραμανλή και Στέλιο Βίττη.

Μοιραστείτε την είδηση