13 πλέον οι δήμοι της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας- Μέσα στο μήνα το Π.Δ. για τη νέα διοίκηση του οργάνου

1 Min Read

13 είναι πλέον οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, μετά και την ένταξη του Βελβεντού στο αυτοδιοικητικό όργανο.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του οργάνου και δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, «το θέμα επιλύθηκε, όπως με ενημέρωσε ο βουλευτής Γιώργος Αμαντίδης και πλέον και οι 13 δήμαρχοι θα συμμετέχουν ex officio».
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει πότε θα γίνει η γενική συνέλευση απο την οποία θα προκύψει και η νέα διοίκηση του οργάνου.
Την ΠΕΔ, επίσης, απασχόλησε και το θέμα της μισθοδοσίας ή της σύνταξης των αντιδημάρχων, που έχουν να επιλέξουν αν θέλουν να λαμβάνουν το μισθό τους ή την αντιμισθία της αντιδημαρχίας. Το θέμα συζητήθηκε, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου δήλωσε ικανοποιημένος μεν απο την επιστροφή στην αυτονομία, αλλά ανέφερε πως μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα φανεί το οριστικό χρέος απο την προηγούμενη περίοδο, καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει ο Δήμος εκεί που ήταν το 2010, όπως τόνισε.

Μοιραστείτε την είδηση