13 τραυματίες από τη μεγάλη καραμπόλα στα διόδια Πολυμύλου

2 Min Read

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, σε καραμπόλα 50 αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε αυτά και πολλά άλλα, που ερχόταν και λόγω της πυκνής ομίχλης δεν υπήρχε ορατότητα για να σταματήσουν έγκαιρα.

- Advertisement -

Οι τραυματίες, κυρίως με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Βέροιας, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες.

Η πυροσβεστική Κοζάνης και Βέροιας συνέδραμε με 7 οχήματα και 14 άντρες και απεγκλώβισαν 2 άτομα με χρήση διασωστικών εργαλείων. Λεωφορεία του ΚΤΕΛ και της Π.Υ. μεταφέρουν τους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων σε ασφαλή σημεία με τη μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης έχει κανονιστεί κατάλυμα για τη διαμονή τους.

Η Τροχαία Βέροιας έχει απεγκλωβίσει και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονται στις καραμπόλες, καθώς αυτές έγιναν και σε μικρές αποστάσεις η μία από την άλλη. Στο χώρο έχουν φτάσει και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

Παράλληλα εκτρέπει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς Δυτική Μακεδονία, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, από τη Βέροια προς Έδεσσα, Πτολεμαΐδα και κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού προς Κοζάνη.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στην καραμπόλα ήταν και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, καθ’ οδόν για την Πρέσπα, για το θέμα με το θάνατο εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου  ΕΡΤ Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση