130+50 στρέμματα δέχεται να αποδεσμεύσει ο στρατός στο Μακεδονομάχων- “Υπολείπεται των απαιτήσεων μας” τονίζει ο Λάζαρος Μαλούτας

2 Min Read

Περίπου 180 στρέμματα του στρατοπέδου Μακεδονομάχων αποδέχεται να αποδεσμεύσει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να παραχωρηθούν στο Δήμο Κοζάνης, όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας. Είναι ένα πρώτο βήμα στη διαδικασία παραχώρησης τμήματος στρατοπέδου, που όμως δεν ικανοποιεί το Δήμο Κοζάνης κυρίως λόγω της χωροθέτησης των τμημάτων.

Όπως ανέφερε ο Λάζαρος Μαλούτας σε συνέχεια της διεκδίκησης του Δήμου το Ταμείο Εθνικής Άμυνας απάντησε πως μπορεί να αποδεσμεύσει 3 τμήματα εκτάσεων: το στρατιωτικό γήπεδο, μια δασική  έκταση στο επάνω μέρος του στρατοπέδου και 130 στρέμματα εντός του χώρου, που όμως δεν “ακουμπούν” στην οδό Παπανδρέου.

- Advertisement -

Ο  κ. Μαλούτας δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την απάντηση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας καθώς όπως είπε υπολείπεται των απαιτήσεων του Δήμου ενώ δεν περιλαμβάνει καν το χώρο που ζητήθηκε για χώρο στάθμευσης απέναντι από την αστυνομία.

Από την πλευρά του  ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Χάρης Κουζιάκης σημείωσε πως  και η προηγούμενη αρχή είχε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την παραχώρηση του στρατοπέδου για 200+20 στρέμματα  (με το μεγάλο κομμάτι εσωτερικά του στρατοπέδου να είναι το τμήμα κάτω από την οδό Δαβάκη και τα 20 στρέμματα το Στρατιωτικό γήπεδο). “Ήταν μια 100% λειτουργική έκταση, που εξυπηρετούσε και το στρατόπεδο. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη προεργασία, με τοπογραφικά σχέδια και αποτυπώσεις, που μπορεί να συμβάλει στο περαιτέρω αίτημα του Δήμου”.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι οτι ο στρατός για να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία ζητά από το Δήμο να χρηματοδοτήσει τη μετεγκατάσταση των αντλιών καυσίμων, την κατασκευή νέας αποθήκης οπλισμού και νέας περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ 800 μέτρων.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τον Δήμαρχο να σημειώνει πως θα πιέσει και σε υψηλότερο επίπεδο τονίζοντας πάντως πως δεν είναι αισιόδοξος για την έκβαση.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση