14 κιλά σκουπίδια μάζεψε η Projeto Gea από το Υπαίθριο Θέατρο- Τα περισσότερα κάτω από τα καθίσματα

2 Min Read

Κάθε εβδομάδα και μια νέα περιοχή της Κοζάνης καθαρίζει η πρωτοβουλία Projeto Gea. Μετά τον Νιάημερο, αυτή  την Κυριακή, η Βιβή και ο Αντόνιο, μαζί με 3 ακόμη εθελοντές, μάζεψαν 14 κιλά σκουπίδια από το Υπαίθριο Θέατρο.

Τα περισσότερα από τα σκουπίδια ήταν καλαμάκια, πλαστικά ποτήρια καφέ και αποτσίγαρα ενώ όπως λένε οι ίδιοι, το πιο απογοητευτικό ήταν πως τα περισσότερα σκουπίδια συλλέχθηκαν κάτω από τα καθίσματα των θεατών.

“Μαζέψαμε 14 κιλά και ήμασταν 5 άτομα. Για ακόμη μια φορά το κοινό σκουπίδι ήταν τα πλαστικά μιας χρήσης, καλαμακι-καφε-νερο, το κιτ του καλοκαιριού, και τα περισσότερα πεταμένα πίσω από τα καθίσματα.
Τα πετάνε οι θεατές; τα πετάνε όσοι πάνε να αραξουν στο θεατράκι μιας και είναι ανοιχτό; Δεν ξέρουμε και ούτε είμαστε εδώ να υποθέσουμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν, το θέμα είναι η ανοχή μας σ’αυτό. Ένα τόσο όμορφο μέρος , μέσα στα δέντρα , ένα μέρος για την τέχνη, να είναι σε τέτοια κατάσταση. Και επειδή συνεχίζουν τα σχόλια των κατοίκων να ρίξουν το φταίξιμο στην έλλειψη παιδείας, στον δήμο και όπου αλλού θέλουν να το ρίξουν, για μια ακόμη φορά να πούμε πως στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού με τις δράσεις μας και η συνειδητοποίηση μιας προβληματικής κατάστασης. Είμαστε το προβλημα και είμαστε η λύση του. Κάθε ατομική πράξη μετράει, γιατί για έναν καλύτερο πλανήτη ευθυνομαστε ΟΛΟΙ”!

Θένια Βασιλειάδου- xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση