143χιλ. ευρώ τα έσοδα του Δήμου Κοζάνης από το Νιάημερο- O πλήρης απολογισμός

3 Min Read

Στα 143χιλ. ευρώ (αυξημένα κατά 24χιλ. από το 2018) ανέρχονται τα έσοδα του Νιάημερου για το Δήμο Κοζάνης, σύμφωνα με την απολογιστική μελέτη που εκπόνησε η Δ/νση Τοπικής Ανάπτυξης. Και αυτό παρά το γεγονός πως ο φετινός Νιάημερος είχε μεγάλο ανταγωνισμό (καθώς η περιόδος  συνέπεσε με τις εμποροπανήγυρεις της Λάρισας, Άργους Ορεστικού και Σερβίων ) με αποτέλεσμα να καλυφθούν 174 θέσεις από τις 317 διαθέσιμες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δ/ντης Γιώργος Μπηλιώνης, οι εργασίες προετοιμασίας που πραγματοποίησε ο Δήμος ήταν: Διαγραμμίσεις, ηλεκτροδότηση, ισοπέδωση, καθαριότητα, χόρτα,  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εγκατάσταση χημικών τουαλετών.

- Advertisement -

Παράλληλα ανασχεδιάσθηκαν οι χώροι εστίασης κοινού με γνώμονα, την αρτιότερη εξυπηρέτηση βέλτιστη αξιοποίηση των υποδομών (ηλεκτροδότηση, νερό).  Αν και βελτιώθηκαν αισθητά οι διάδρομοι προσέγγισης, λόγω της μικρής πληρότητας, η τροποποίηση αυτή δεν φάνηκε επί του εδάφους.

Συνολικά:

Υποβλήθηκαν 179 αιτήσεις

Εκδόθηκαν 174 εγκρίσεις συμμετοχής ( σε σχέση με 139 το 2018)

Εστίαση : 5

Εκθέτες 169

Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσω Τραπέζης ή POS του Δήμου ενώ όλες οι αιτήσεις και οι εγκρίσεις συμμετοχής εισήχθησαν στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο με συνολικές εισπράξεις 143.032 ευρώ  έναντι 119.474,50 το 2018.

Κατά κύριο λόγο οι εκθέτες προήρθαν από την Κεντρική Μακεδονία ενώ αυξημένη ήταν η συμμετοχή εκθετών από τη Δυτική Μακεδονία.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση στα έσοδα από τη δημοπρασία  του λούνα πάρκ, που από τα 25.100 του 2018 ανήρθαν στα 47.250 ευρώ λόγω του ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης οι προτάσεις για την επόμενη χρονιά περιλαμβάνουν:

  • Βελτίωση των υποδομών (WC)- αποξήλωση περιφράξεων- σιδερένιων θυρών, Η/Φ περιμετρικής οδού, ασφαλτόστρωση
  • Ενθάρρυνση τοπικών επιχειρηματιών να συμμετάσχουν
  • Προσαρμογή τελών για τη δημιουργία κινήτρων σε τοπικούς επαγγελματίες, ελληνικές βιοτεχνίες
  • Ανασχεδιασμός των χώρων εστίασης και λούνα παρκ σε χώρο όπου θα μπορεί να δοθεί παροχή αποχέτευσης.

Aπό την πλευρά του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Κοζάνης,  ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης  Κώστας Κυραικίδης προανήγγειλε την σύσταση  διαπαραταξιακής επιτροπής και της συζήτηση τόσο για τον χώρο διεξαγωγής όσο και την ημερομηνία της εμποροπανήγυρις με αφορμή και την αντιπαράθεση με τον Δήμο Σερβίων. Ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε ακόμα ότι μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας θα υπάρξει μείωση του μισθώματος για τους τοπικούς εκθέτες κατά 30 με 35%.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση