Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου που θα στεγάζει παθολογικό και χειρουργικό τομέα. Γ. Κασαπίδης: Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα ως τοπική αυτοδιοίκηση για τα θέματα υγείας

4 Min Read

Σε περίπου δυο με δυόμισι χρόνια θα είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης που θα στεγάζει τις κλινικές του παθολογικού και χειρουργικού τομέα του, καθώς υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τον  εκπρόσωπο της  αναδόχου εταιρείας ΜΤ ΑΤΕ, παρουσία του Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιου Γκανάτσιου, του Διοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιώργου Μαργαρίτη και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Τοπαλίδη.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 16,3 εκ. ευρώ περιλαμβάνει την ανέγερση τετραώροφου κτιρίου συνολικού εμβαδού 5400,00 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει υπόγειο χώρο βοηθητικής-αποθηκευτικής χρήσης, ισόγειο χώρο για διανυκτέρευση ιατρών, αναμονή επισκεπτών και οδοντιατρείο και δεύτερο και τρίτο όροφο που θα στεγάζει τις κλινικές του παθολογικού με 45 κλίνες και του χειρουργικού τομέα με 54 κλίνες.

- Advertisement -

Το  έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) αλλά και από Εθνικούς Πόρους.

Το νοσοκομείο με την προσθήκη του νέου κτιρίου θα είναι σχεδόν διπλάσιο όσον αφορά στους χώρους του, που ενώ σήμερα είναι περίπου στις 3.000 τ.μ. για την θεραπεία των ασθενών, μετά την ολοκλήρωση του έργου θα φτάσουν τις 6.000 τ.μ.

 

Οι διαδικασίες ανέγερσης  θα ξεκινήσουν το αργότερο τέλη Φεβρουαρίου

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για όλη τη Δυτική Μακεδονία, το οποίο λαμβάνει «σάρκα και οστά». «Αυτή την περίοδο θεωρώ ότι προτεραιότητα είναι αυτό που κάνουμε, δηλαδή η αναβάθμιση των υποδομών και σε μεταγενέστερο χρόνο μπορεί να προκύψουν άλλες προτεραιότητες. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε διαθέσει πάνω από 50 έκατομύρια ευρώ και πάνω από 18 εκατομύρια ευρώ μόνο για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο και την αναβάθμιση του» δήλωσε ο κ. Κασαπίδης. Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει για ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα ως αυτοδιοίκηση και καμία ευθύνη για τα θέματα της υγείας, τα οποία καθορίζονται αποκλειστικά από την Κεντρική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και η αντένα του υπουργείου είναι η 3η Υ.Π.Ε.».

«Στις 31/12/2023 θα έχουμε ένα νέο κτίριο, το οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί μαζί με το παλιό στις απαιτήσεις υγείας που έχουν οι πολίτες της περιοχής μας. Βάζουμε πλώρη για το νοσοκομείο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής μας για τα επόμενα 20 χρόνια» δήλωσε ο κ. Γκανάτσιος.

«Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκινά σε ένα πλαίσιο οργάνωσης και θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Μαμάτσειο σε όλη αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, αλλά και μακρόχρονα στην πορεία του έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Π.Ε. Κοζάνης και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Με αυτή την προσθήκη και επέκταση του θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει περισσότερες υπηρεσίες και καλύτερες ποιοτικά» ανέφερε ο κ. Μπογιατζίδης.  Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την τιτάνια προσπάθεια που δίνουν καθημερινά.

 

Θένια Βασιλειάδου – xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση