150.000 ευρώ κόστισε η Κοζανίτικη Αποκριά

2 Min Read

111.539 ευρώ δόθηκαν από το Δήμο Κοζάνης

Στην ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις», Χάρης Κουζιάκης ζήτησε τον οικονομικό απολογισμό της Κοζανίτικης Αποκριάς για το 2024 από τη δημοτική αρχή.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης 16.789 ευρώ κόστισαν οι οντάδες και 20.000 ευρώ τα άρματα για την Κοζανίτικη Αποκριά. 10.000 ευρώ δόθηκαν στην ορχήστρα, 20.000 για την ηχητική κάλυψη της αποκριάς και η επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων ήταν 44.750 ευρώ που συγκαταλέγονται μέσα οι φανοί της Αιανής, ο Μικρασιατικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γρεβενιωτών. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 150.000 ευρώ, καθώς συμπεριλαμβάνονται μέσα η επιχορήγηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ύψους 30.000 ευρώ και η επιχορήγηση του ΕΒΕ ύψους 8.800 ευρώ.

Ο κ. Κουρού υπογράμμισε πως η συνεισφορά του Δήμου Κοζάνης για την Κοζανίτικη Αποκριά, φτάνει τα 111.539 ευρώ και όσον αφορά την επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων, αυτή έγινε με βάση τα απαραίτητα έγγραφα που παρουσίασαν οι σύλλογοι και απαιτούνται για τη συγκεκριμένη διαδικασία και ορίζονται βάσει νόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης στοιχεία για την επισκεψιμότητα δεν υπάρχουν αλλά σκοπεύουν από την επόμενη χρονιά να συνεργαστούν με μια εταιρεία εξειδικευμένη στο αντικείμενο, ώστε να μπορέσουν να έχουν στοιχεία επισκεπτών και ηλικιών για να μπορούν να κάνουν ακόμα πιο στοχευμένες δράσεις τα απόμενα χρόνια.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση