19 Απριλίου 1978: «Γεννήθηκε» ο ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της «Κοζάνης» για 16 συνεχόμενες περιόδους!…

2 Min Read

Σαν προχθές (19 Απριλίου) συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τότε (1978), που ο Δημήτρης Καραθανάσης (νυν προπονητής του Μακεδονικού Κοζάνης) αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της «Κοζάνης».
Ήταν μαθητής, μόλις 15 ετών, και αγωνίσθηκε με την «Κοζάνη», στο Αγρίνιο σε αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, την Τετάρτη, 19 Απριλίου 1978, εναντίον του Α.Ο. Αγρινίου και θεωρήθηκε «γουρλής» αφού η «Κοζάνη» είχε νικήσει 1-0, με τέρμα του Βασ. Κουζιάκη, και είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Αγωνίσθηκε 16 συνεχόμενες περιόδους, με την φανέλα της «Κοζάνης» την οποία ετίμησε, κατά τον καλλίτερο τρόπο, χωρίς να αλλάξει ομάδα μέχρι και την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 1993, όταν συμμετείχε σε αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ «Κοζάνης» – Αμπελοκήπων Λαρίσης 2-0, που ήταν και η τελευταία του συμμετοχή, καθώς λίγο αργότερα αναγκάσθηκε να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά» του οριστικά, λόγω κατάγματος, σε ηλικία 30 ετών.
Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών στην ομάδα της «Κοζάνης», με 426 παρουσίες, εκ των οποίων 387 σε αγώνες πρωταθλήματος και 39 σε αγώνες Κυπέλλου.
Στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία έχει μία ακόμη αξιοζήλευτη επίδοση, με την επιτυχία 100 τερμάτων, εκ των οποίων 93 σε αγώνες πρωταθλήματος και 7 σε αγώνες Κυπέλλου.
Διεκρίθη για το ήθος του και την άψογη συμπεριοφορά του εντός και εκτός γηπέδων.
Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νεωτέρους!…
ΔΗΜ. ΚΛΕΙΔΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση