19 ενήλικες εκατσαν και πάλι στα θρανία και ολοκλήρωσαν την Τετάρτη το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας Κοζάνης

1 Min Read

Μέρα χαράς και συγκίνησης η Τετάρτη για τους 19 αποφοίτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης, καθώς πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης – Ευαισθητοποίησης, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων για ενηλίκους  που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, με συνολική διάρκεια 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση στους αποφοίτους δόθηκε  τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου και η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ΕΠΑΛ ή Εσπερινά Σχολεία.

Αξίζει να σημειώσουμε  πως το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης λειτουργεί από το σχολικό έτος 2005-2006 και έχουν αποφοιτήσει εννιακόσιοι πέντε (925) ενήλικες ενώ λειτουργούν τμήματα στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα.

Όπως ανέφερε ο Δ/ντης του Σχολείου Σάκης Δαζάνης στόχος του Σχολείου είναι «να εντάξουμε ξανά στην εκπαίδευση τμήματα της κοινωνίας που δεν είχαν τελειώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αυτό μπορεί να γίνεται με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Γρηγοριάδης τόνισε πως ο Δήμος είναι αρωγός στην προσπάθεια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρία και επισήμανε πως θα υπάρξει αύξηση του αριθμού μαθητών καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία το απολυτήριο Γυμνασίου είναι απαραίτητο για την ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

 

Μοιραστείτε την είδηση