1ος Διαγωνισμό Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης» την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο

3 Min Read

O 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης» είναι γεγονός. Η 33η Εμπορο- βιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων στρέφεται φέτος στα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ο πρώτος διαγωνισμός μα- γειρικής για καταρτιζόμενους δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική τέχνη, αλλά και η χρήση των τοπικών μας προϊόντων στην καθημερινή κουζίνα. Οι μάγειροι θα διαγωνιστούν στην παρασκευή ενός τοπικού πιάτου πάντα με τοπικά προϊόντα.
Οι κριτές τους, επώνυμοι σεφ, μέλη και συνεργάτες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, θα βαθμολογήσουν τα πιάτα και θα απονείμουν τα βραβεία. Ο διαγωνισμός για το καλύτερο τοπικό πιάτο θα εκκινήσει στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 21:30 την ίδια μέρα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι, ενώ οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα εποικοδομητικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τους κριτές.
Πρώτο βραβείο : Ένα σεμινάριο μαγειρικής του Cooking Workshop Consulting Δεύτερο βραβείο: Μια επαγγελματική στολή σεφ Τρίτο βραβείο : Ένα μαχαίρι σεφ υψηλής ποιότητας
Οι παριστάμενοι θα γνωρίσουν τις εξαιρετικές γεύσεις που αναδεικνύονται από τοπικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας , είτε μαγειρεμένα με τον επαγγελματισμό των σπουδαστών, είτε ως καταναλωτικά είδη που θα εκτίθενται στο χώρο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο email:[email protected] έχοντας συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής του διαγωνισμού που επισυνάπτεται. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2 4 6 1 0 4 0 4 2 1 και 6 9 3 2 3 8 0 9 0 8 .
Διευκρινίσεις
1. Κάθε συμμετέχων θα έχει στη διάθεσή του 45 λεπτά για την παρουσίαση του πιάτου, το οποίο θα είναι ικανοποιητικό για δύο άτομα. Συγκεκριμένα το πρώτο πιάτο είναι αυτό της παρουσίασης και το δεύ- τερο της γευσιγνωσίας.
2. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι παρόντες 1 ώρα πριν αρχίσει ο Διαγωνισμός και να παρουσια- στούν στην υπεύθυνη του διαγωνισμού.
3. Ο διαγωνιζόμενος θα έχει στη διάθεσή του μια εστία, πάγκο εργασίας, λάντζα και ψυγείο. Τα μα- γειρικά σκεύη, τα τοπικά προϊόντα του επιλεγμένου πιάτου και τυχόν άλλες ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να τα φέρει μαζί του ο υποψήφιος.
4. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν τα δικά τους λευκά πιάτα σε δύο τεμάχια .
5. Υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας του τοπικού πιάτου κάτω από τις εξής προϋποθέσεις: Κρέ- ατα και πουλερικά κομμένα σε μερίδες , όχι μαγειρεμένα, Λαχανικά πλυμένα, όχι κομμένα, Όσπρια και ζυ- μαρικά βρασμένα.
6. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης είτε να έχουν ολο- κληρώσει τουλάχιστον τα δύο πρώτα εξάμηνα κατάρτισης στην ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης.

Μοιραστείτε την είδηση